BAC 2014, sesiune specială. Vezi ce SUBIECTE le-au picat OLIMPICILOR la LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

Publicat in Eveniment 27 Mai 2014 9444 ori
Google+ WhatsApp
BAC 2014, sesiune specială. Vezi ce SUBIECTE le-au picat OLIMPICILOR la LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ
BAC 2014, sesiune specială. Vezi ce SUBIECTE le-au picat OLIMPICILOR la LIMBA ŞI LITERATURA ROMÂNĂ

SUBIECTE BACALAUREAT 2014. Elevii care fac parte din loturile olimpice sau care merg la competitii sportive internationale au sustinut luni, 26 mai, prima proba scrisa din cadrul sesiunii speciale a Bacalaureatului. Abolvenţii de liceu au avut azi examen la Limba şi literatura română.

 
 
 

BACALAUREAT 2014 - SESIUNE SPECIALĂ BAC. În acest an, sesiunea specială a examenului de bacalaureat se desfășură în perioada 17-30 mai. Înscrierile pentru sesiunea specială de Bac au avut loc în perioada 17-18 mai, iar probele au început pe 19 mai, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Următoarea probă, cea de Evaluare a competenţelor digitale, a avut loc în perioada 21-22 mai, urmată de Evaluarea competenţelor lingvistice (23-24 mai).

 

BAC 2014, sesiune specială. Luni, absolvenţii de liceu au început probele scrise.

 

La primul subiect, absolvenţii de liceu au avut o serie de întrebări pentru poezia "În Luxemburg" de Dimitri Anghel. În prima cerinţă, ei au avut de numit câte un sinonim potrivit pentru sensul din text al cuvintelor "să povesteşti" şi "liniştită". Apoi au avut de explicat rolul cratimei în secvenţa: din vreme-n vreme, să contruiască un enunţ în care să folosească o locuţiune/ expresie care să conţină substantivul "aer", să menţioneze două mărci lexico-gramaticale ale subiectivităţii prezente în textul dat, să precizeze două motive literare prezente în textul dat, să selecteaze, din textul dat, două secvențe care conturează dimensiunea spațială a imaginarului poetic, să prezinte semnificația a două figuri de stil diferite din strofa a doua a textului dat, să ilustreaze, cu câte un exemplu din textul dat, două trăsături ale genului liric şi să comenteaze, în 60–100 de cuvinte, ultima strofă a textului, prin evidențierea relației dintre ideea poetică și mijloacele artistice.

 

La subiectul II au avut de scris un text argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanţa practicării unui sport. 

 

La subiectul III au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text dramatic studiat.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.