O fabrica din Prahova transforma alimentele expirate in energie verde

Publicat in Eveniment 22 Mai 2014 1991 ori
Google+ WhatsApp
O fabrica din Prahova transforma alimentele expirate in energie verde
O fabrica din Prahova transforma alimentele expirate in energie verde

Sute de tone de mâncare expirată se transformă zilnic în energie verde într-o fabrică din Prahova.

 

 

Alimentele care altădată ajungeau la gunoi sunt prelucrate, transformate în biogaz şi pot încălzi sute de apartamente sau pot furniza energie electrică pentru fabrici, potrivit Digi24.ro

 

România se află pe locul 9 în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte risipa de alimente: aruncăm în fiecare an 5 milioane de tone de mâncare.

 

Camioane care transportă zeci de tone de margarină, iaurt şi îngheţată cu termen de garanţie depăşit intră pe poarta Fabricii de biogaz din Prahova a grupului Genesis Biopartner. Alimentele expirate sunt o sursă preţioasă de energie, fiind transformate în biogaz, folosit drept combustibil în producţia de energie electrică şi termică.

 

La o temperatură de 60 de grade Celsius, margarina este topită şi amestecată până devine o pastă. Dintr-o tonă de margarină, se poate energie suficientă pentru încălzirea unui bloc cu 40 de apartamente.

 

În momentul de faţă, aproape un procent din energia electrică din România este produsă din arderea deşeurilor. Spre deosebire de centralele eoliene sau fotovoltaice, care depind de cât de mult bate vântul sau de puterea soarelui, staţiile de biogaz funcţionează tot timpul, iar profitul este constant.

 

Vezi video pe Digi24

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.