Grevă în spitale! Medicii opresc lucrul joi

Publicat in Eveniment 14 Mai 2014 1888 ori
Google+ WhatsApp
Grevă în spitale! Medicii opresc lucrul joi
Grevă în spitale! Medicii opresc lucrul joi

Aproximativ 5000 de medici, membri ai Camerei Federative a Medicilor, vor opri lucrul, mâine la ora 12.00, timp de 10 minute. Doctorii spun că protestul este unul simbolic. Va fi marcată, astfel, Ziua Europeană a Medicilor, potrivit europafm.ro.

 

 


În România, doctorii cer salarii mai mari, spune președintele Camerei Federative, Dan Perețianu. ”Nu este un contract, este o hotărâre de Guvern. Guvernul își impune propriul punct de vedere, nu au fost negocieri. Casele de Asigurări trebuie să fie independente, să nu depindă de stat, ci de contribuabili. Statul controlează finanțele prin Ministerul de finanțe, lucru inadmisibil.”, a punctat Perețianu.

 

Protestul vine după ce Guvernul a aprobat, ieri, noul contract cadru pentru sistemul sanitar. Acesta va intra în vigoare de la 1 iunie. Sindicatele sunt nemulțumite și acuză că e o hotărâre de Guvern și nu un contract, pentru că multe prevederi nu au fost negociate.

 


Reprezentanții medicilor nu sunt de acord cu modul în care vor fi stabilite veniturile doctorilor în ambulatoriu, respectiv în cabinetele medicale – de medicină de familie, de policlinică și spitale. De asemene, Guvernul a aprobat pachetul minim de servicii medicale și pachetul de bază. Noua legislație impune vizitele medicale obligatorii.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.