Atentie, ploiesteni! Incepe dezinsectia pe domeniul public

Publicat in Eveniment 12 Mai 2014 1976 ori
Google+ WhatsApp
Atentie, ploiesteni! Incepe dezinsectia pe domeniul public
Atentie, ploiesteni! Incepe dezinsectia pe domeniul public

În perioada 14-26 mai în Ploieşti se vor efectua servicii de dezinsectie pe domeniul public, în baza contractului de concesiune nr. 14393/17.08.2010.

 

 

 

Produsele insecticide utilizate sunt:

 

-Detral Super, substanta activa deltamethrin, insecticid cu efect knock-down, folosit pentru combaterea insectelor adulte;

-K-othrine EC 25, avand substanta activa deltamethrin, folosit pentru combaterea insectelor adulte;

-Biolarkim 14, insecticid pentru combaterea larvelor, avand substanta activa bacillus thurringensis.

 

Suplimentar pot fi utilizate si alte substante avizate de Ministerul Sanatatii. Produsele menţionate se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană de Ministerul Sănătaţii şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

          

Acţiunea se desfaşoară în conformitate cu prevederile Ordinului 119/2014 şi cu recomandarile Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino, privind activitatile de dezinsecţie la nivel comunitar.

 

Pentru ca activitatea de dezinsectie sa fie eficienta, aceasta trebuie efectuata in mod unitar, la nivelul intregii localitati, atat pe domeniul public cat si privat.

 

In acest sens, facem apel catre cetateni, asociatii de locatari/proprietari, agenti economici si institutii publice sa efectueze activitatea de dezinsectie pe proprietati, in cladiri si in subsolul blocurilor, concomitent cu actiunea municipalitatii pe domeniul public.

 

Activitatea de dezinsecţie este realizată de societatea CORAL IMPEX SRL, cu utilaje portabile si autopurtate, conform contractului de concesionare a serviciului public de deratizare, dezinsecţie şi dezinfectie în municipiul Ploiesti.

 

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfaşurarea acestei acţiuni, perioada de efectuare a activitatii de dezinsecţie va fi prelungită.

 

Va rugam ca in perioada mentionata sa luati toate masurile care se impun in vederea protejarii familiilor de albine din municipiu, in caz contrar Primaria municipiului Ploiesti si SC CORAL IMPEX SRL sunt absolvite de orice responsabilitate.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.