BACALAUREAT 2014: Ministerul propune o schimbare RADICALĂ a examenului

Publicat in Eveniment 09 Mai 2014 2999 ori
Google+ WhatsApp
BACALAUREAT 2014: Ministerul propune o schimbare RADICALĂ a examenului
BACALAUREAT 2014: Ministerul propune o schimbare RADICALĂ a examenului

BACALUAREAT 2014: Ministerul Educaţiei are în vedere o metodă "avansată" pentru modul în care să se desfăşoare examenele, şi anume pe tabletă sau pe laptop, fiind posibil ca rezultatele să se primească imediat.

 
 
 

BACALUAREAT 2014: Remus Pricopie estimează că primele examene digitale ar putea să fie date peste 10 ani, autorităţile sperând ca până la acea dată toate şcolile să fie informatizate.

 

Remus Pricopie susţine că evaluările naţionale sau examenul de Bacalaureat nu pot să se desfăşoare deocamdată pe calculator. Odată cu digitalizarea claselor, însă, ministrul Educaţiei este sigur că elevii vor ajunge să susţină testele pe computer.

 

Toţi elevii au acces gratuit în şcoli la aplicaţii Google, având posibilitatea să înveţe mai uşor geografie, matematica sau limba română.

 

Totuşi, în momentul de faţă, în România, există numai 11.000 de şcoli şi licee care au acces la internet, iar mulţi elevi evită să-şi facă temele pe caiete.

 

În ultimii ani s-a constatat un interes tot mai scăzut faţă de învăţătură, lucru desprins din rezultatele slabe la examene. Vara trecută peste 44% dintre elevi nu au promovat la examenul de Bacalaureat.

 

Printre cauzele dezinteresului la toate nivelele pentru învăţătură se crede că ar fi lipsa de dotare a şcolilor şi calitatea scăzută a procesului educaţional, considerându-se că învăţământul actual are un caracter formativ scăzut şi ca învăţământul românesc nu îi pregăteşte pe elevi pentru viaţă. Totodată, s-a emis ideea că sistemul de examinare ar fi ineficient pentru formarea unei baze solide de cunoştinţe.

 

Calendarul examenului de bacalaureat 2014 - SESIUNEA SPECIALĂ

 

În acest an, sesiunea specială a examenului de bacalaureat se va desfășura în perioada 17-30 mai. Astfel, înscrierile pentru sesiunea specială de Bac au loc în perioada 17-18 mai, iar probele încep pe 19 mai, cu Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Următoarea probă, cea de Evaluare a competenţelor digitale, are loc în perioada 21-22 mai, urmată de Evaluarea competenţelor lingvistice (23-24 mai).

 

Candidaţii vor susţine probele scrise între 26-29 mai, astfel:

 

  • 26 mai – Limba şi literatura română
  • 27 mai – proba obligatorie a profilului: Matematică sau istorie
  • 28 mai – proba la alegere a profilului (chimie, fizică, biologie, filososfie, psihologie, sociologie, economie, informatică, logică, geografie)
  • 29 mai - Limba şi literatura maternă.

Rezultatele se vor afişa pe 29 mai până la ora 18:00, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi, între orele 18:00 – 20:00, urmând ca rezultatele finale să fie publicate în data de 30 mai.

 

VEZI AICI Lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile sportive internaţionale, ce pot susţine examenul de bacalaureat - sesiune specială, 2014

 

VEZI AICI Lista nominală a absolvenţilor de liceu care fac parte din loturilor naţionale de pregătire pentru competiţiile internaţionale pe discipline şcolare, ce pot susţine examenul de bacalaureat - sesiune specială, 2014Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.