Fluxul nu a fost găsit.

Electromecanica Ploiesti reincepe productia de armament

Publicat in Eveniment 09 Mai 2014 4387 ori
Google+ WhatsApp
Electromecanica Ploiesti reincepe productia de armament
Electromecanica Ploiesti reincepe productia de armament

Se reia activitatea la Electromecanica Ploieşti, informează ziarul Ring. Electromecanica este o societate aflată în subordinea Ministerului Economiei, care acum se pregăteşte să redeschidă liniile de producţie a rachetelor sol-aer.

 

 

 

"Am primit semnale din partea Ministerului Economiei că urmează o perioadă în care o să ne revenim şi o să ne aşezăm rezonabil şi în ceea ce priveşte calitatea produselor pe care le facem. Vom intra într-o perioadă de retehnologizare. Se va merge pe calitate, nu pe cantitate. Chiar ieri am avut discuţii cu cei din conducerea Ministerului Economiei şi am aflat că suntem în tatonări cu firme din UE pentru anumite produse performante, să colaborăm în fabricaţie şi să asigurăm mentenanţa. În momentul de faţă nu avem nicio rachetă, pentru că am falimenta dacă am lucra pe stoc", a declarat directorul general al Electromecanica, Dinu Constantinescu.

 

Cel mai modern tip de rachetă fabricat în România datează din 1996, iar Dinu Constantinescu vrea să propună Ministerului Economiei şi ceklui al Apărării soluţii ca "armata noastră să se alinieze din punctul de vedere al dotărilor la sistemele NATO". "Rachetele noastre sunt cu rază scurtă, cu autodirijare şi sunt destinate apărării antiaeriene. Se lansează de la sol şi au o rază maximă de acţiune de 10 km", a explicat Constantinescu.

 

Potrivit Ring, Compania Naţionaă Romtehnica vrea să dea 91 de milioane de lei pe 18 torpile uşoare antisubmarine.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.