DOCUMENTAR/ Primul Razboi Mondial - Episodul 1

Publicat in Eveniment 08 Mai 2014 8814 ori
Google+ WhatsApp
DOCUMENTAR/ Primul Razboi Mondial - Episodul 1
DOCUMENTAR/ Primul Razboi Mondial - Episodul 1

Documentarul isi propune sa realizeze o prezentare a Primului Razboi Mondial, care prin proportiile si distrugerile provocate a marcat definitiv intregul secol al XX-lea.

 

 

 

Totodata este primul conflict cu adevarat global ale carui urmari a facut posibila revolutia rusa, destramarea Imperiului Otoman, Austro-Ungar si aparitia unor noi state in Europa Centrala si Rasariteana. Este razboiul in urma caruia America devenine o putere mondiala. Erorile razboiului, dar si cele ale acordurilor de pace, au dus la instalarea regimurilor autoritare in Europa si la declansarea celui de-al Doilea Razboi Mondial ..." Parcul Kosutnjak, la marginea capitalei Serbiei, Belgrad. In mai 1914, un student bosniac, Gavrilo Princip, a venit aici cu un pistol Browning pentru a exersa tragerea la tinta. Princip avea 19 ani. Instructorul lui spunea ca nu era un foarte bun tintas. Alti studenti erau mult mai buni. De cate ori Princip rata tinta, colegii din jur radeau de el, ceea ce il facea sa planga. In padure, ferit de priviri, impusca copaci pentru a se pregati. Scopul lui era unul extrem de ambitios. Princip spunea: “Sunt adept al ideilor anarhiste radicale ceea ce insemna distrugerea actualului sistem prin terorism”.
 


Primul Razboi Mondial - Episodul I - La Arme (1914) -

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.