Autostradă între Ploiești și Buzău, cu bani europeni. Când încep lucrările

Publicat in Eveniment 05 Mai 2014 3819 ori
Google+ WhatsApp
Autostradă între Ploiești și Buzău, cu bani europeni. Când încep lucrările
Autostradă între Ploiești și Buzău, cu bani europeni. Când încep lucrările

În curând, distanța dintre Buzău și Ploiești va putea fi parcursă cu mașina în numai 30-40 de minute, după ce Guvernul a anunțat că între cele două reședințe de județ va fi construit un tronson de autostradă.

 

 

 

Potrivit anunțului de participare publicat pe Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice (SEAP), Guvernul are în vedere construirea unui tronson de autostradă între Buzău și Ploiești, cu o lungime de 75 de kilometri. Lucrările la autostradă sunt programate să înceapă în noiembrie-decembrie 2014, odată cu licitațiile de atribuire a lucrărilor.

 

  • Lucrările vor fi realizate cu bani europeni din Fondul de Coeziune și din Fondul de Dezvoltare Regională, la care se va adăuga și contribuția statului român, ce nu va depăși 30%.

 

Obiectul contractului constă în elaborarea studiului de fezabilitate pentru autostrada Buzău – Ploiești, pregătirea documentaţiei necesare în vederea transmiterii aplicaţiei de finanţare din fonduri structurale a proiectului de realizare a autostrăzii, dar şi pregătirea documentaţiei de atribuire pentru contractele de lucrări aferente acestui proiect.

 

  • Valoarea estimată a contractului de servicii pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a tuturor celorlalte documente este de 16.153.739,00 RON fără TVA.

 

La ora actuală, legătura dintre Ploieşti şi Buzău se realizează pe DN1B, șosea cu o singură bandă pe sens de mers. Distanţa de aproximativ 75 de kilometri se parcurge cu mașina într-un timp minim de  75-80 de minute.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.