S-a dat LEGEA: Sunt obligați să îndeplinească serviciul militar toți bărbații apți (DOCUMENT)

Publicat in Eveniment 05 Mai 2014 5713 ori
Google+ WhatsApp
S-a dat LEGEA: Sunt obligați să îndeplinească serviciul militar toți bărbații apți (DOCUMENT)
S-a dat LEGEA: Sunt obligați să îndeplinească serviciul militar toți bărbații apți (DOCUMENT)
Statul român se pregăteşte de război. În Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să îl deţină la recrutrare, în perioada stării de război.
 
 
 
 
 
Legea spune că, în cazul mobilizării sau a războiului, sunt obligaţi să îndeplinească serviciul militar toţi bărbaţii apţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani.
 
 
 
În Monitorul Oficial a fost publicat modelul certificatului medical pe care toţi tinerii sunt obligaţi să îl deţină la recrutrare, în perioada stării de război.
 
 
 
 
Legea nr. 446/2006, privind pregătirea populației pentru apărare, prevede la art. 3, alineatul:
 
 
- la declararea mobilizării și a stării de război sau la instituirea stării de asediu, îndeplinirea serviciului militar în calitate de militar în termen devine obligatorie pentru bărbații cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, ce îndeplinesc criteriile pentru a face serviciul militar.
 
 
Noul model al certificatului precizează că tinerii vor trebui să-și facă analize, pentru a se verifica dacă au heptatita B sau C.
 
 
Această mișcare a autorităților române vine în contextul situației tensionate din Ucraina.
 
 
Ordinul publicat în Monitorul Oficial a fost semnat de către 4 miniştri, cei ai Apărării Naționale, Justiției, Afacerilor Interne, Sănătății, dar şi de directorii Serviciului Român de Informații, al Serviciului de Protecție și Pază, al Serviciului de Informații Externe şi al Serviciului de Telecomunicații Speciale, informeaza B1TV.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.