"1 Mai" cu incendii si inundatii. Zeci de prahoveni, salvati de pompierii ISU

Publicat in Eveniment 05 Mai 2014 1179 ori
Google+ WhatsApp
"1 Mai" cu incendii si inundatii. Zeci de prahoveni, salvati de pompierii ISU
"1 Mai" cu incendii si inundatii. Zeci de prahoveni, salvati de pompierii ISU

În perioada 01-05.05.2014, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Şerban Cantacuzino” al judeţului Prahova au fost solicitate să intervină pentru gestionarea următoarelor evenimente:

 

 

 

Intervenţii inundaţii:

Echipajele de pompieri au fost solicitate să intervină cu motompompe pentru evacuarea apei, astfel:

 

- în data de 01.05.2014, trei acţiuni pentru evacuarea apei din 3 gospodării din municipiul Câmpina, pe străzile Popa Şapcă, Vasile Lucaci şi Calea Doftanei.

- în data de 04.05.2014, trei acţiuni pentru evacuarea apei din 3 beciuri în localităţile Breaza, Sinaia şi Câmpina.

- în data de 05.05.2014, două acţiuni pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă particulară în localitatea Vălenii de Munte şi o gospodărie în localitatea Băicoi.

 

           

În comuna Lipăneşti, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar M. Vasilica.

 

            Au ars:aparatură electrică de uz casnic, mobilier şi tâmplărie din două camere de locuit.

            Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 300.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 15.000 lei.

            Cauza probabilă: flacără – foc deschis în spaţii închise.

 

 

În localitatea Valea Călugărească, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară, proprietar C. Aurel.

 

Au ars:acoperişul din lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp şi tavanul din scândură pe grinzi din lemn placat cu polistiren şi rigips pe cca. 100 mp. In urma incendiului s-au degradat o uşă cu geam termopan, o fereastră din aluminiu şi mobilier.

 

Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 130.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 50.000 lei.

 

 

Cauza probabilă: efectul ternic al curentului electric – conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

 

În comuna Filipeştii de Târg, sat Brătăşanca, echipajele de pompieri au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, proprietar P. Ilie.

 

Au ars: acoperişul din astereală lemn cu învelitoare tablă pe o suprafaţă de aproximativ 200 mp, tâmplărie din lemn, diverse materiale depozitate în magazie, scule şi unelte electrice, lemne de foc, aproximativ 500 kg cereale şi 30 de păsări (găini).

 

Pompierii au salvat bunuri în valoare de aproximativ 150.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 30.000 lei.

 

Cauza probabilă: scurtcircuit electric – conductor, cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată în urma unei acţiuni mecanice ori fizice.

 

   

Echipajele SMURD au intervenit în 98 cazuri de urgenţă medicală. În toate cazurile, paramedicii au acordat primul ajutor medical calificat, persoanele fiind monitorizate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

                                                                                          

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.