Doi politisti locali, condamnati la inchisoare. Seful Cristi Toader ii considera nevinovati. Vezi ce au facut agentii

Publicat in Eveniment 05 Mai 2014 2806 ori
Google+ WhatsApp
Doi politisti locali, condamnati la inchisoare. Seful Cristi Toader ii considera nevinovati. Vezi ce au facut agentii
Doi politisti locali, condamnati la inchisoare. Seful Cristi Toader ii considera nevinovati. Vezi ce au facut agentii

Trei ani de închisoare cu suspendare. Aceasta a fost sentinţa Tribunalului Prahova dată într-un dosar în care doi poliţişti locali au fost acuzaţi de luare de mită, informeaza ziarul Republicanul.

 

 


La sfârşitul lui 2012, vânzătoarea unui magazin îi acuza pe Adrian Matei şi Mihai Ionescu, agenţi ai Poliţiei Locale Ploieşti, că au cerut 500 de lei şpagă pentru a nu aplica sancţiuni societăţii comerciale unde cei doi efectuau un control.

 

Cei doi agenţi au fost cercetaţi în libertate

 

Dosarul a fost instrumentat de procurorul Eduard Stasie din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova care i-a reţinut 24 de ore pe cei doi agenţi. Ulterior, o instanţă de judecată a respins propunerea de arestare preventivă, poliţiştii locali fiind cercetaţi în stare de libertate. Pe parcursul anchetei penale, cei doi agenţi au fost sprijiniţi de conducerea Poliţiei Locale. Cristinel Toader, directorul Poliţiei Locale Ploieşti, declara atunci că nu existau probe împotriva celor doi subalterni şi că vânzătoarea magazinului nu putea justifica dispariţia unor sume de bani şi de aceea a inventat povestea cu luarea de mită.

 


Cu toate acestea, judecătorii Tribunalului Prahova au decis că există probe de săvârşire a infracţiunii de luare de mită şi pe 29 aprilie 2014 i-a condamnat pe cei doi inculpaţi la trei ani de închisoare cu suspendare.

 

Sentinţa: trei ani de închisoare cu suspendare

 

Iată un extras din sentinţa Tribunalului Prahova: ”Condamnă pe inculpatul Ionescu Mihai, la pedeapsa de trei ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, faptă din 07.11.2012. În baza articolului 289 Cod Penal raportat la articolul 66 alineatul 1 litera ”g” Cod Penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unei activităţi în cadrul Poliţiei Locale, pe o perioadă de 1 an după executarea pedepsei principale. În baza articolului 861 Cod Penal anterior, raportat la articolul 5 Cod Penal, dispune suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, pe o durată de trei ani, cu termen de încercare cinci ani stabilit conform dispoziţiilor articolului 862 Cod Penal anterior. (...) În baza articolului 289 Noul Cod Penal, cu articolul 7 alineatul 1 din Legea 78/2000 raportat la articolul 5 Noul Cod Penal şi aplicând articolul 75 alineatul 2 litera ”b” şi articolul 76 alineatul 1 Noul Cod Penal, condamnă pe inculpatul Matei Adrian la pedeapsa de trei ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, faptă din 07.11.2012. În baza articolului 289 Cod Penal raportat la articolul 66 alineatul 1 litera ”g” Cod Penal, aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării unei activităţi în cadrul Poliţiei Locale, pe o perioadă de un an după executarea pedepsei principale. În baza articolului 861 Cod Penal anterior, raportat la articolul 5 Cod Penal dispune suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, pe o durată de 3 ani, cu termen de încercare 5 ani stabilit conform dispoziţiilor articolului 862 Cod Penal anterior”.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.