Liber la modernizarea Pietei Centrale. Consilierii au aprobat, in sfarsit, proiectul

Publicat in Eveniment 05 Mai 2014 2067 ori
Google+ WhatsApp
Liber la modernizarea Pietei Centrale. Consilierii au aprobat, in sfarsit, proiectul
Liber la modernizarea Pietei Centrale. Consilierii au aprobat, in sfarsit, proiectul

Consilierii locali ploieşteni au validat proiectele de hotărâre de care depindea soarta construirii unei noi Pieţe Centrale. Astfel, acum reprezentanţii SC Hale şi Pieţe SA au drum liber pentru a demara procedurile de contractare a unui credit pentru începerea lucrărilor de execuţie a Pieţei Agroalimentare Centrale Ploieşt, informeaza ziarul Republicanul.

 

 


Introduse pentru a doua oară pe ordinea de zi a Consiliului Local Ploieşti, proiectele de hotărâre care vizau reconstrucţia Pieţei Centrale au fost adoptate după ce în şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local au existat numeroase dezbateri între aleşii locali, dar şi o pauză de consultări.

 


Membrii PDL au cerut prorogarea proiectului privind mandatarea reprezentanţilor municipiului Ploieşti în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Hale şi Pieţe SA Ploieşti pentru contractarea unui împrumut bancar, necesar realizării investiţiei „Construire Piaţă Agroalimentară Centrală Ploieşti”. Solicitarea de prorogare a fost motivată prin faptul că societatea trebuie să prezinte, într-o şedinţă viitoare, un raport financiar care să demonstreze că poate fi acoperit creditul. În ciuda demersului PDL, proiectul a rămas pe ordinea de zi.

 


După o pauză de câteva minute în care grupurile politice din Consiliul Local Ploieşti s-au consultat, proiectul a fost adoptat cu 18 voturi ”pentru” şi opt abţineri.

 


Potrivit hotărârii, SC Hale şi Pieţe urmează contracteze un credit în valoare de 18,6 milioane (15.000.000 lei credit + 3.600.000 lei TVA) de lei. Valoarea totală a proiectului privind reconstruirea Pieţei Centrale se ridică la suma de cinci milioane de euro .

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.