Zoli de la SISTEM vine la Ploiesti

Publicat in Eveniment 29 Aprilie 2014 840 ori
Google+ WhatsApp
Zoli de la SISTEM vine la Ploiesti
Zoli de la SISTEM vine la Ploiesti

Filarmonica Paul Constantinescu din Ploieşti va găzdui, în data de 30 aprilie, un eveniment aparte, în care muzica clasică “întâlneşte” showbiz-ul. Zoli Toth, promotorul muzicii neconvenţionale de percuţie din România,– este “Bach în ShowBiz”.

 

 


Artistul pregăteşte un spectacol extraordinar cu muzică de Adrian Enescu pe teme de Johann Sebastian Bach completată cu un show unic de proiecţii 3D marca “Les Ateliers Nomad”. Toate acestea într-un turneu naţional extraordinar. Fondator şi lider al celebrei trupe Sistem, Zoli Toth doreşte ca prin Turneul “Bach in ShowBiz” să revină la formaţia sa de muzician clasic, trecută însă prin filtrul experienţei lui în showbiz.

 

“Era un vis mai vechi să realizez un proiect fusion în care să combin muzica clasică şi ceea ce am învăţat în showbiz. Deşi în facultate l-am cam urât pe domnul Bach, astăzi mă bucur mult să pot “profita” de genialitatea lui. Alături de echipa mea, am reuşit să-l reinventăm pe Marele Bach, o provocare deloc uşoară, mai ales atunci când aşteptările publicului de azi sunt foarte mari. Formula unică a instrumentelor de pe scenă (vioară, violoncel, marimbă şi vibrafon), programul divers, dinamic, plin de efecte speciale, culoare şi energie, combinaţia între clasic, jazz, pop sau rock, fac din <Bach in ShowBiz> cel mai provocator proiect în care m-am implicat până astăzi. Sper din tot sufletul ca munca noastră să se regăsească pe zâmbetul de final al publicului acestor spectacole”, a declarat Zoli Toth.

 

Artistul nu pleacă singur în turneu, ci este însoţit de colegii din proaspăt-înfiinţatul său ansamblu – Zoli Toth Project: Amalia Gîscă – vioară, Flaminia Nastai – violoncel şi Bogdan Pop – percuţie. Muzica spectacolului este compusă de Adrian Enescu, una dintre cele mai proeminente figuri ale muzicii româneşti. Celebrul semnatar al piesei “Bună seara, iubito” a compus muzică pentru 65 de filme româneşti şi străine, pentru piese de teatru şi spectacole de balet prezentate în întreaga lume.

 

“Variaţiuni pe teme de Bach” constituie o muzică geometrică.“Variaţiunile Bach” sau “Bach-Remix” reprezintă o suprafaţă pe care te deplasezi în orice direcţie, dar te întorci în punctul de unde ai pornit. Variaţiunile sunt gândite în aşa fel încât oricare dintre ele să poată deveni muzica unui film. Fiecare piesă este un univers. Fiecare muzică este o poveste. În acest “road movie” este vorba despre efortul întoarcerii în punctul de pornire, locul care generează alte noi călătorii. Sunt cuvintele lui Adrian Enescu, descriind principiile aflate la baza playlist-ului prezentat în Turneul “Bach in ShowBiz”.

 


Mai multe informaţii despre Turneul Naţional “Bach in ShowBiz” sunt disponibile pe www.zolitoth.ro, iar biletele la acest super-show al primăverii se găsesc la casele de bilete ale instituţiilor partenere.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.