Sefii de la Uzina Mecanica Plopeni, dati pe mana Parchetului. Oamenii Robertei sunt pasati de la o institutie la alta

Publicat in Eveniment 24 Aprilie 2014 Actualizat: 24 Aprilie 2014 8424 ori
Google+ WhatsApp
Sefii de la Uzina Mecanica Plopeni, dati pe mana Parchetului. Oamenii Robertei sunt pasati de la o institutie la alta
Sefii de la Uzina Mecanica Plopeni, dati pe mana Parchetului. Oamenii Robertei sunt pasati de la o institutie la alta

Dupa trei ani de verificari, Dosarul Uzinei Mecanice Plopeni a fost transferat de catre DNA direct la Parchet. Într-o adresă transmisă liderului de sindicat Mircea Voinea, cel care a sesizat mult mai multe ilegalităţi, conducerea DNA Ploieşti nominalizează persoanele cu funcţiid e conducere din UM Plopeni pentru care există indicii că au prejudiciat societatea şi bugetul asigurărilor de şomaj: Pârvu Valerian, Neagu Gabriela, Radu Nicolae, Irina Valea, Iordache Marian şi Tudor Dan, informeaza Observatorul Prahovean.

 

Potrivit aceleiasi surse, Curtea de Conturi, DNA, Ministerul Economiei şi Guvernul României sunt doar câteva dintre instituţiile pe care Mircea Voinea, concediat ilegal de conducerea UM Plopeni, aşa cum a stabilit definitiv şi irevocabil instanţa de judecată, le-a sesizat cu privire la diverse infracţiuni comise de cei care au condus UM Plopeni din 2008 încoace. Este vorba despre concedieri colective ilegale, furturi de utilaje cu titlu de fier vechi şi multe alte afaceri păguboase, prin care Uzina Mecanică Plopeni a fost adusă în pragul falimentului, fiind în administrare specială de peste 4 ani. După trei ani de sesizări şi plângeri penale, liderul sindical a primit o adresă de la DNA-Serviciul Teritorial Ploieşti prin care este informat că doar două dintre aspectele sesizate vor face obiectul unor dosare de cercetare penală. Mai mult, acestea vor fi soluţionate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti şi nu de DNA. Cităm din adresa DNA Ploieşti ”Disjungerea cauzei şi declinarea competenţei de efectuare a urmăririi penale în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de articolul 297 al. 1 Cod Penal de către Pârvu Valerian (n.r. actualul director al UM Plopeni) şi alţii (n.r. vezi mai sus persoanele menţionate în referatul procurorilor DNA)”.

Ce s-a intamplat la Uzina Mecanica Plopeni

 

Cum a functionat, cu sălbăticie, clientela Robertei Anastase la Plopeni

 

Vă mai amintiţi probabil de Ruxandra Anghel, cea de la Direcţia pentru Industria de Apărare, din cadrul ministerului, care are două dosare penale pentru FRAUDĂ din patrimoniul public, pe vremea când era directoare la direcţia administrativă din minister şi pentru LUARE DE MITĂ, pretinzând diverse bunuri şi servicii din partea unor fabrici unde are, în calitatea sa de administrator special, un venit net de 30.000.000 lei vechi pe şedinţă. Ea este şi administrator special la Uzina Mecanică Plopeni, ceea ce înseamnă că administrarea specială reprezintă o bună sursă pentru furtişagurile clientelei.



În data de 17.11.2010, ing Mircea Voinea, fost lider al sindicatului SITECO (fost pentru că actualmente sindicatul a fost desfiinţat, fiind deranjant, problemele au rămas aceleaşi) făcea o solicitare către secretarul de stat Claudiu Stafie, solicitare rămasă fără răspuns, în care erau relevate problemele de la UM Plopeni, scrisoare adresată inclusiv Direcţiei Naţionale Anticorupţie:

 
 
"SC Uzina Mecanică Plopeni este în moarte clinică conform legislaţiei în vigoare. De cel puţin 10 ani Sindicatul SITECO Plopeni, prin acţiunile întreprinse, a dorit să atragă atenţia politicului asupra situaţiei grave cu care se confruntă această filială a CN Romarm SA. Din rău în mai rău. Interesele clientelare au avut prioritate. Corupţia şi jaful sistematic s-au sprijinit pe interesele guvernanţilor care s-au perindat la timona României. Parc industrial şi ştergere de datorii istorice, lichidare voluntară şi afaceri imobiliare, concedieri colective şi plăţi compensatorii la cerere... au fost principalele cauze cu efecte distrugătoare asupra uzinei speciale din Plopeni. Progamele de restructurare au fost doar cacialmale. Restructurarea nu este echivalentul redimensionării de personal, nu se confundă cu concedierea colectivă şi devine ticăloasă atunci când este repetată, ilogică şi ratează deliberat ţinta propusă. O procedură primitivă, dar letală de reducere necontrolată de personal confirmă şi managementul defectuos, generator de pierderi permanente, practicat cu brio, dar nepenalizat în SC Uzina Mecanică Plopeni SA. Incompetenţa stimulată şi susţinută de interese de grup a distrus sistematic şi ireversibil structura de persnal a alungat profesionalismul şi a transformat salariatul într-un element pasiv. SC Uzina Mecanică Plopeni SA mai supravieţuieşte, încă", se arată în această scrisoare a lui Mircea Voinea care este de părere, de altfel că fără sancţiuni, incompetenţele directoriale au promovat "răul în mai rău".
 
 
Controalele efectuate la UM Plopeni de către echipe ale Ministerului Economiei, Companiei Naţionale, Curţii de Conturi, deşi au descoperit nereguli, nu au avut niciun efect. Ele au confirmat complicităţi, interese obscure şi iegalităţi acceptate! Printre solicitările lui Mircea Voinea se numărau demiterea conducerii executive pentru "management defectuos", ultimul calificativ primit şi pentru nerespectarea Ordinului ministerial 1956 din 2009, semnat chiar de Claudiu Stahie. De asemenea, solicitarea era de a se demite administratorul special, Ruxandra Anghel, salarizat şi de uzină, pentru neîndeplinirea atribuţiilor legale după peste 365 de zile de la numire. O altă solicitare viza elaborarea unei organigrame în conformitate cu legislaţia actuală şi lămuriri în legătură cu ultimele aşa-zise organigrame ale uzinei: neaprobate, neaplicate, neadevărate, nelegale...
 
În loc de respectarea legilor în stat, s-au respectat cu stricteţe legile interne ale clientelei PDL
 
În loc de numirea unui director general la U. M. Plopeni, aşa cum prevedea legea, prin anunţ pe site-ul Ministerului, care să organizeze concurs pentru ocuparea acestei funcţii, diverse persoane din zona politică, cu interese clientelare, s-au perindat de-a lungul timpului. Claudia Oprişenescu, care ocupa funcţia de jurist, a fost numită prin ordinul ministrului Adriean Videanu, pe criterii politice, desigur, atenţie!, LA PROPUNEREA ORGANIZAŢIEI PDL PRAHOVA!!! Ea l-a înlocuit în funcţie pe Marian Iordache, fostul director al U.M. Plopeni pentru că, din nou atenţie, senatorul Iulian Bădescu a plecat din PDL. Ne întâlnim cu o junglă clientelară de partid ce acaparează economia României şi sufocă tot!
 
 
Poate că acest caz este unul dintre minusculele cazuri care se întâmplă în România şi ne mai mirăm de ce suntem cel mai corupt stat din Uniunea Europeană şi nimic nu funcţionează la noi aşa cum trebuie. Deci un post de director general într-o uzină oricum aflată în moarte clinică, pentru că s-a furat cam tot ceea ce s-a putut fura a fost numit LA PROPUNEREA ORGANIZAŢIEI PARTIDULUI AFLAT LA PUTERE, ÎN LOC SĂ FIE ORGANIZAT CONCURS, ÎN CAZUL ÎN CARE POSTUL RĂMÂNEA VACANT, AŞA CUM PREVEDEA LEGEA. Că managementul este defectuos nu mai contează. Nici măcar nu au mai avut nevoie de perdea, încălcările acestea ale legii s-au făcut pur şi simplu pe faţă, stârnind revolta celor care încă mai sunt angajaţi ai uzinei sau au fost concediaţi pe aşa-zise criterii de restructurare. In timp ce toată lumea sesiza balamucul din deconcentrate, clientelarismul şi impunerea oamenilor din PDL se desfăşura în mod sălbatic şi cu mult tupeu, ceea ce nu e de mirare, mai ALES CĂ PREŞEDINTĂ A ORGANIZAŢIEI PDL PRAHOVA ESTE NIMENI ALTA DECÂT ALMA-ROBERTA ANASTASE!!!
 
 
 
Sigur, pedelista Claudia Oprişenescu a fost complet nepregătită pentru ocuparea unei funcţii atât de înalte, criteriile de selecţie prin concurs au fost lăsate la o parte. Ea este absolventă de Spiru Haret, promoţia 2008! Vă daţi seama batjocură... Cum va reuşi o astfel de persoană să readucă pe linia de plutire o uzină de armament? Fostul director al UM. Plopeni, Marian Iordache a dat în judecată ministerul condus la vremea aceea de Adriean Videanu pentru că o persoană fără studii şi experienţa necesară a fost pusă directoare, de parcă el ar fi ajuns la conducerea uzinei altfel decât pe criterii politice. De menţionat este şi faptul că această Claudia Oprişenescu, prietenă cu Roberta Anastase a fost candidată PDL la Primăria comunei Dumbrăveşti, comună limitrofă Plopeniului unde a obţinut scorul măreţ de 11%.


Ce-a făcut PDL-ul pentru Uzina Mecanică Plopeni
 

Demn de menţionat este si ce anume a făcut PDL-ul, de când s-a instalat, pentru Uzina Mecanică din Plopeni. A făcut 10.000 de disponibilizări şi a vândut, pentru buzunarul propriu, utilajele la fier vechi. "La Plopeni se fură ca în codru. Nu contează ce se vinde ca fier vechi: utilaje funcţionale, transformatoare, panouri de gard, orice. Am sesizat mai multe instituţii abilitate ale statului, dar nu am primit niciun răspuns", declara liderul sindicatului SITECO, Mircea Voinea. Marian Iordache, pe atunci director tot din partea PDL recunoştea că a vândut la fier vechi, dar... numai utilaje depăşite de prin anii '70 (!?) Pe de altă parte, în Raportul nr 2805 al comisei de control al Companiei Naţionale Romarm, efectuat la sfârşitul anului 2008 se invoca faptul că "managementul este defectuos, concedierile datorându-se acestui management, cu impact major asupra climatului social şi de muncă". Director era la acea vreme Marian Iordache, directorul de producţie, Marin Ştefan, iar juristul Claudia Oprişenescu, cu toţii membri PDL. De bună ce a fost ca element-cheie în acel management defectuos, Claudia Oprişenescu a fost avansată în funcţia de director general al uzinei!

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.