ANAF incepe controale ample la firmele din Ploiesti, printr-un program-pilot!

Publicat in Eveniment 24 Aprilie 2014 2115 ori
Google+ WhatsApp
ANAF incepe controale ample la firmele din Ploiesti, printr-un program-pilot!
ANAF incepe controale ample la firmele din Ploiesti, printr-un program-pilot!

 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala va demara la 1 mai un program pilot de combatere a muncii la negru, care vizeaza contribuabilii din regiunile Ploiesti si Brasov cu risc de evaziune, prin controale si inspectii, programul urmând sa fie extins la nivel national de la 1 ianuarie 2015.

 

 

 

“A.N.A.F. solicita angajatorilor ca în termen de 90 de zile de la demararea proiectului sa ia masuri în vederea conformarii voluntare la obligatiile ce le revin conform prevederilor Codului muncii, Codului fiscal si Codului de procedura fiscala. Precizam ca se vor efectua inspectii si controale la nivelul contribuabililor care prezinta risc în ceea ce priveste evaziunea în domeniul contributiilor sociale, de sanatate si al impozitului pe venit”, se arata într-un comunicat al institutiei.

 

 

La controale vor fi trimise echipe mixte, în baza acordurilor de cooperare interinstitutionala cu autoritati ale statului cu competenta în domeniu.

 

Programul are ca scop prevenirea si combaterea muncii nedeclarate si/sau subdeclarate, sprijinirea concurentei loiale în mediul de afaceri si a protejarii angajatilor, în contextul asumarii angajamentelor convenite cu Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

 

“Munca la negru în România afecteaza sub diversele ei forme o parte importanta din totalul populatiei care presteaza activitati dependente si genereaza efecte negative considerabile asupra bugetului de stat, bugetului asigurarilor sociale si bugetului asigurarilor de sanatate”, se spune în comunicat.

 

În urma proiectului pilot, ANAF va realiza un model de conformare si va stabili un program riguros de control si de inspectie axat pe identificarea muncii nedeclarate si subdeclarate, proiectul urmând sa fie extins în toata tara de la 1 ianuarie 2015 si pe întreaga perioada de prescriptie a obligatiilor fiscale.

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.