Busteni: Profesorul care a organizat tabara in care a murit o eleva de 13 ani, condamnat la inchisoare cu executare

Publicat in Eveniment 24 Aprilie 2014 811 ori
Google+ WhatsApp
Busteni: Profesorul care a organizat tabara in care a murit o eleva de 13 ani, condamnat la inchisoare cu executare
Busteni: Profesorul care a organizat tabara in care a murit o eleva de 13 ani, condamnat la inchisoare cu executare

Profesorul care a organizat, în ianuarie 2013, la Buşteni, o tabără pentru elevii olimpici în care o fată de 13 ani a murit după ce a căzut de la etajul vilei a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă de Judecătoria Sinaia, decizia nefiind definitivă.

 

 

 

Magistraţii Judecătoriei Sinaia l-au condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă pe profesorul de matematică Mircea Lascu, organizatorul taberei pentru elevii olimpici în care o fată de 13 ani din Bucureşti, olimpică la matematică, a murit după ce a căzut de la etajul vilei în care era cazată, fiind găsită îngheţată lângă un zid al construcţiei, informează mediafax.ro.

 

De asemenea, instanţa a dispus ca profesorul Mircea Lascu şi asociaţia acestuia "Math Time", care a fost parte responsabilă civilmente în proces, să plătească familiei elevei 25.740 de lei despăgubiri materiale, 60.000 de lei daune morale şi 10.950 de lei cheltuieli judiciare.

 

Părinţii elevei s-au constituit părţi civile în cadrul procesului.

 

Totodată, magistraţii i-au interzis profesorului Mircea Lascu să mai organbizeze tabere de studiu sau orice activităţi similare.

 

Sentinţa Judecătoriei Sinaia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

 

La începutul lunii ianuarie 2013, o adolescentă de 13 ani, elevă în clasa a VII-a la Şcoala nr. 56 "Jose Marti" din Bucureşti, care se afla în tabără la Buşteni, a fost găsită în apropierea zidului vilei unde era cazată, în comă profundă şi şoc hipotermic, cu o temperatură a corpului de 19,5 grade.

 

Fata, care avea politraumatisme ca urmare a căderii de la înălţime, a fost transportată la spitalul din Sinaia. La scurt timp după ce a fost adusă la spital, eleva a făcut stop cardio-respirator, medicii reuşind să-i repornească inima după câteva ore de masaj cardiac extern. Timp de câteva ore inima fetei a bătut singură, însă fata respira cu ajutorul aparatelor. Fata a murit după ce a făcut un nou stop cardio-respirator.

 

Adolescenta se afla, alături de alţi 21 de elevi olimpici la matematică, într-o tabără organizată de o asociaţie nonprofit care aparţine profesorului pensionar Mircea Lascu din Zalău. Profesorul s-a retras din învăţământ în 1993 pentru a se ocupa de editura pe care a înfiinţat-o - Gil -, el fiind cunoscut pentru iniţiative de promovare a performanţelor copiilor.

 

La tabăra de la Buşteni au fost acceptaţi elevi din clasele a VII-a, a VIII-a, a IX-a şi a X-a, însoţiţi de cadre didactice, programul incluzând zilnic şase ore de matematică, nivel avansat, pentru fiecare copil părinţii plătind 1.500 de lei.

 

În februarie 2013, profesorul a fost pus sub urmărire penală, el fiind acuzat de omor din culpă.

 

Sursa: mediafax.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office