Ştiai că dacă găseşti ceva pe jos şi păstrezi rişti ÎNCHISOARE? Vezi ce spune Noul Cod Penal

Publicat in Eveniment 09 Aprilie 2014 1686 ori
Google+ WhatsApp
Ştiai că dacă găseşti ceva pe jos şi păstrezi rişti ÎNCHISOARE? Vezi ce spune Noul Cod Penal
Ştiai că dacă găseşti ceva pe jos şi păstrezi rişti ÎNCHISOARE? Vezi ce spune Noul Cod Penal

Spiritul civic al oamenilor poate fi pus cu uşurinţă la încercare atunci când arunci în calea lor un bortofel plin cu bani. Dacă unii ar merge numaidecât la secţia de poliţie pentru a-i declara, alţii ar băga cu uşurinţă banii în buzunar fericiţi că a dat norocul peste ei. Dacă până acum ceva timp, totul era lăsat la voia alegerii, acum există o lege care te cam obligă să faci ce e corect, altfel ajungi după gratii.

 

Noul Cod Penal spune la Art. 243 că însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor se pedepseşte.

 

"Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine. Împăcarea înlătură răspunderea penală", scrie în Noul Cod Penal.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.