Evaziune fiscala cu produse din carne, in macelariile de pe Valea Prahovei

Publicat in Eveniment 08 Aprilie 2014 1093 ori
Google+ WhatsApp
Evaziune fiscala cu produse din carne, in macelariile de pe Valea Prahovei
Evaziune fiscala cu produse din carne, in macelariile de pe Valea Prahovei

În perioada 1 – 19 aprilie a.c., din dispoziţia Inspectorului General Poliţiei Române, chestor general de poliție Petre Tobă, în toată ţara se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic.

 

 

 

Astfel, ieri, polițiști prahoveni din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, de ordine publică, poliţie rutieră şi poliţie transporturi au continuat să acționeze suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor cu violenţă şi a furturilor, precum şi pentru combaterea infracţionalităţii stradale, pentru creșterea gradului de siguranță publică.

 

În urma activităților desfășurate, polițiștii prahoveni au aplicat 267 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 127.625 de lei, au confiscat bunuri în valoare de 5.750 de lei și au constatat 3 infracțiuni.

 

Exemple

 

Polițiști de investigare a fraudelor din cadrul Biroului 3 Câmpina, constituiţi în echipe mixte cu un inspectori CJPC şi 2 specialişti din cadrul D.S.V.S.A., au efectuat controale în Sinaia în vederea prevenirii şi combaterii activităţilor economice ilegale ce se comit de către agenţii economici în domeniul activităţilor de comerţ cu produse alimentare şi nealimentare.

 

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 30.000 lei, au fost constatate două infracțiuni și au fost confiscate bunuri în valoare de 453 lei.

 

În urma verificărilor efectuate la punctul de lucru al unei societăți comerciale, s-a constatat că reprezentanții societății desfășoară activități de prelucrare şi comercializare a cărnii şi a preparatelor din carne, iar în urma inventarierii mărfii au rezultat diferenţe între stocul scriptic şi cel faptic. Pentru aspectele constatate, faţă de administratorul societăţii urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

 

În urma verificărilor efectuate la punctul de lucru din Azuga aparţinând unei firme din Harghita, în urma inventarierii mărfii, au rezultat diferenţe între stocul scriptic şi cel faptic. Pentru aspectele constatate, faţă de titularul firmei urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.