Cu sprijinul CJ Prahova, Spitalul Judetean a fost dotat cu un aparat radiologic de ultima generatie

Publicat in Eveniment 08 Aprilie 2014 1482 ori
Google+ WhatsApp
Cu sprijinul CJ Prahova, Spitalul Judetean a fost dotat cu un aparat radiologic de ultima generatie
Cu sprijinul CJ Prahova, Spitalul Judetean a fost dotat cu un aparat radiologic de ultima generatie

  Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti a achizitionat un aparat radiologic cu detector full digital, de tip OPTIX COMFORT. Achizitia s-a efectuat cu sprijinul Consiliului Judetean Prahova care a alocat suma de 114.000 € pentru dotarea spitalului cu aparatura medicala. Aparatul a fost predat duminica unitatii medicale, 6 aprilie.

 

 

 

     Noul aparat de radiologie achizitioneaza prin intermediul detectorului digital imaginea radiologica care poate fi ulterior prelucrata – procesata, marita, micsorata, contrastata, trimisa la arhiva electronica, imprimata pe CD.

 

De asemenea doza de radiatii incasata de pacient este mai mica decat la aparatele analoge ( clasice). In vederea punerii lui in functiune se amenajeaza un spatiu special destinat pentru acesta,termenul de finalizare fiind in data de 31.03.2014.

 

S-a  obtinut Avizul Sanitar de Amplasare-Constructie de la Directia de Sanatate Publica Prahova.

 

S-a intocmit documentatia tehnica de amplasare-constructie, conform Normelor de Securitate Radiologica-Procedurilor de autorizare si ale Normelor specifice pentru practicile de radiologie de diagnostic si radiologie interventionala si s-a depus la CNCAN pentru eliberarea Autorizatiei de Amplasare-Constructie.

 

Dupa obtinerea avizelor necesare urmeaza sa demareze montarea aparatului aproximativ 5 – 7 zile si apoi obtinerea autorizatiilor de functionare – utilizare. Autoritatile anunta ca data de punere in functiune a aparatului este 15 mai.

 

La predarea aparatului au participat presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, consilierul Rares Enescu si managerul spitalului, Băloi Alexandru.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.