Politistii au impanzit Ploiestiul si localitatile din zona DN1-Valea Prahovei. Ce au cautat oamenii legii

Publicat in Eveniment 27 Octombrie 2022 560 ori
Google+ WhatsApp
Politistii au impanzit Ploiestiul si localitatile din zona DN1-Valea Prahovei. Ce au cautat oamenii legii
Politistii au impanzit Ploiestiul si localitatile din zona DN1-Valea Prahovei. Ce au cautat oamenii legii

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PRAHOVENI

La data de 26 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciilor de Investigare a Criminalității Economice și Rutier, cei ai Secției nr.2 de Poliție Ploiești și cei ai Poliției orășenești Bușteni au organizat și desfășurat 4 acțiuni, pe mai multe linii de activitate, pe raza de competență.

Obiectivele celor 4 acțiuni au fost combaterea nerespectării dispozițiilor legale privind regimul legal de viteză, precum și combaterea celorlalte cauze generatoare de accidente rutiere, descurajarea elementelor infracționale și combaterea fenomenelor cu impact stradal, avându-se în vedere și prevenire și combatere a infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute și a celor neconforme cu standardele unor branduri de renume.

Acțiunile s-au desfășurat pe Drumurile Naționale din județ, în municipiul Ploiești și pe raza orașelor Băicoi, Bușteni, Urlați și Vălenii de Munte.

Astfel, pe linie rutieră, polițiștii rutieri au controlat aproximativ 196 de autovehicule, efectuând în total 85 de testări cu aparatul etilotest.

În acest context au fost aplicate peste 110 sancțiuni contravenționale, 75 dintre ele fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, precum și 4 pietonilor care nu respectă dispozițiile legale privind traversarea regulamentară.

Pentru neregulile constatate au fost reținute și 11 permise de conducere, dintre care, 6 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Totodată, conform Legii nr.61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice au fost aplicate și 14 sancțiuni contravenționale cu ocazia constatării unor fapte de această natură.

Valoarea sancțiunilor este de peste 61.000 de lei.

Cu ocazia controalelor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova, la 4 societăți comerciale din orașele Băicoi, Urlați și Vălenii de Munte, polițiștii au constatat 4 infracțiuni conform Legii nr.84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, indisponibilizând cu această ocazie 200 de articole vestimentare și 200 de jucării, pentru acestea nefiind prezentate înscrisuri care să ateste autenticitatea lor sau acordul titularilor de marcă în vederea comercializării, existând indicii cu privire la faptul că acestea sunt contrafăcute.

Valoarea totală a bunurilor identificate și ridicate este de aproximativ 22.000 de lei.

Cu ocazia constatării celor 4 infracțiuni au fost întocmite 4 dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Polițiștii prahoveni desfășoară permanent acțiuni în vederea prevenirii și combaterii tuturor faptelor de natulă penală sau contravențională.

Comunicat IJP PRAHOVA

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.