Actiuni-fulger ale politistilor, in judetul Prahova. Ce au verificat oamenii legii si cine a fost amendat

Publicat in Eveniment 24 Octombrie 2022 18524 ori
Google+ WhatsApp
Actiuni-fulger ale politistilor, in judetul Prahova. Ce au verificat oamenii legii si cine a fost amendat
Actiuni-fulger ale politistilor, in judetul Prahova. Ce au verificat oamenii legii si cine a fost amendat

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR PRAHOVENI

La data de 23 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au desfășurat mai multe acțiuni, pe parcursul întregii zile, pe mai multe linii de muncă, pe raza întregului județ.

Astfel, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Rutier, Secțiilor Rurale de Poliție Apostolache, Blejoi și Ciorani au desfășurat 5 acțiuni punctuale pe linia prevenirii și combaterii faptelor antisociale, prevenirii și combaterii pricipalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum și pentru prevenirea și combaterea contrabandei cu tutun și produse din tutun, pe raza de competență.

În acest context, cei aproximativ 50 de polițiști angrenați în acțiunile punctuale au legitimat peste 350 de persoane și au verificat 25 de societăți comerciale, controlând, în trafic, peste 300 de autovehicule.

În vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, polițiștii rutieri au efectuat peste 210 testări cu apartul etilotest, în vederea identificării persoanelor care conduc sub influența alcoolului, aplicând, în total, 89 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier, dintre care 41 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

În urma controalelor efectuate în trafic, au fost reținute 6 permise de conducere, 3 dintre acestea fiind reținute pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența alcoolului, precum și 4 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancțiunilor este de 37.758 de lei.

În cadrul acțiunii polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice a fost constatată o infracțiune conform Legii nr. 84/1998 R privind mărcile și indicațiile geografice și au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, dintre care, reliefăm 7 sancțiuni conform O.G. NR. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal.

Au fost indisponibilizate 46 de articole vestimentare și jucării și ridicați în vederea confiscării 10 litri de băuturi spirtoase.

Totodată a fost confiscată și suma de 1.792 de lei.

Valoarea sancțiunilor aplicate în cadrul acestei acțiuni este de 17.500 de lei.

Exemplu:

În urma controalelor efectuate pe raza comunei Bănești, s-a constatat că o cocietate comercială, nu a fiscalizat suma de 730 lei, provenită din încasările din ziua în curs.

Pentru abaterea constatată, agentul economic a fost sancționat contravențional conform O.G. nr. 28/1999, cu amendă în cuantum de 10.000 lei, dispunându-se, totodată, măsura complementară a confiscării sumei nefiscalizate de 730 lei.

Comunicat IJP PRAHOVA

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.