Regele Ferdinand s-a alaturat Întregitorilor de pe Aleea din Parcul Bucov, la un secol de la încoronarea sa ca Rege al Romaniei

Publicat in Eveniment 15 Octombrie 2022 773 ori
Google+ WhatsApp
Regele Ferdinand s-a alaturat Întregitorilor de pe Aleea din Parcul Bucov, la un secol de la încoronarea sa ca Rege al Romaniei
Regele Ferdinand s-a alaturat Întregitorilor de pe Aleea din Parcul Bucov, la un secol de la încoronarea sa ca Rege al Romaniei

Azi se împlinesc 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand și a Reginei Maria. În 15 octombrie 1922, aceștia s-au aflau la Alba Iulia, unde, în cadrul unei ceremonii, au marcat ultima etapă a Unirii petrecute în 1918.

15 octombrie 1922: ziua Încoronării Regelui Ferdinand și a Reginei Maria sau ultimul act simbolic al unirii tuturor românilor, după cum o numesc istoricii.

Într-o Românie proaspăt clădită, în urma unui război dur, două coroane au făcut lumină și au dat speranță oamenilor, care aveau din acel moment o nouă țară.

Acum, la 100 de ani de la acel moment, iubitorii de neam si pasionatii de istorie si cultura romaneasca fac eforturi pentru ca momentele importante ale poporului nostru si personalitatile care au lasat in urma fapte memorabile sa nu ne fie stersi din amintire.

Astazi, in Parcul Memorial "Constantin Stere" Bucov, istorici, profesori, academicieni, oameni politici si din administratie au vrut sa fie prezenti la inaugurarea bustului Regelui Ferdinand, dezvelita cu ocazia Centenarului Incoronarii sale si a Reginei Maria.

S-au rostit scurte alocutiuni in care s-au reliefat maretiile faptelor intregitorilor poporului roman, s-au depus flori, iar la final, toti cei prezenti s-au adunat intr-o hora a Unirii care sa ne aminteasca tuturor ca, mai lresus de interese si politici, exista o istorie bogata pe care avem datoria sa o conservam pentru generatiile ce vor urma.

SMV Ploiesti a fost si de aceasta data initiatorul evenimenului, fiind sprijinit de administratia Parcului "Constantin Stere" si Primaria Ploiesti. Au fost prezenti Mircea Cosma, presedintele SMV, subprefectul de Prahova Emil Draganescu, senatorul PSD Laura Moagher, consilieruj judetean PSD Beatrice Gajman, Eugen Terteleac, presedintele Asociatiei Romanilor din Italia (ARI), consilierul judetean Rares Enescu, Andrei Turcanu, director interimar al Parcului Industrial Ploiesti si zeci de oameni de cultura.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.