Bustul lui Vlad Tepes a fost instalat pe soclu. Inaugurarea va avea loc pe 16 octombrie, la Manastirea Turnu

Publicat in Eveniment 13 Octombrie 2022 1189 ori
Google+ WhatsApp
Bustul lui Vlad Tepes a fost instalat pe soclu. Inaugurarea va avea loc pe 16 octombrie, la Manastirea Turnu

Bustul domnitorului Vlad Tepes a fost montat pe soclu, astazi, urmand ca inaugurarea sa aiba loc pe 16 octombrie, in curtea Manastirii Turnu din Targsor, fost scaun domnesc.

Proiectul face parte din programul initiat in 2021, dedicat lui Vlad Tepes, cu ocazia implinirii a 590 de ani de la nasterea domnitorului.

"Bustul din bronz al Domnitorului Vlad Tepes va fi amplasat in incinta Manastirii Turnu din Targsor ( fost scaun domnesc ). Ceremonia de sfintire a Monumentului va avea loc in data de 16 octombrie 2022 in cadrul Simpozionului " Vlad Tepes, personalitate medievala europeana ". Proiect finantat de ACoR filiala Prahova 50%, Woma Construct 40%, SMV Ploiesti 10% / Sculptor George Dumitru.

Aici, in august 1456, Vlad urca pentru a doua oara pe tronul Tarii Romanesti. Tot aici, din porunca sa este zidita Biserica cu Hramul " Sf. Nicolae ", aceasta fiind sfintita la 24 iunie 1461!", a scris Andrei Turcanu, pe Facebook.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.