Asa arata bustul regelui Ferdinand I, ce va fi inaugurat sambata, pe Aleea Fauritorilor Unirii din Parcul "Constantin Stere"

Publicat in Eveniment 12 Octombrie 2022 Actualizat: 14 Octombrie 2022 478 ori
Google+ WhatsApp
Asa arata bustul regelui Ferdinand I, ce va fi inaugurat sambata, pe Aleea Fauritorilor Unirii din Parcul "Constantin Stere"
Asa arata bustul regelui Ferdinand I, ce va fi inaugurat sambata, pe Aleea Fauritorilor Unirii din Parcul "Constantin Stere"

Sambata, 15 octombrie 2022, va avea loc un eveniment de amploare organizat de Primaria Ploiesti si Parcul Memorial "Constantin Stere" Bucov, la initiativa SMV Ploiesti, dedicat Centenarului Incoronarii Regilor Romaniei.

Cu acest prilej, va fi inaugurat si bustul regelui Ferdinand I, ce va fi amplasat la loc de cinste pe Aleea Fauritorilor Unirii.

 Desavarsita conform planului, la finalul anului 2021, cu 14 busturi amplasate la loc de cinste in cel mai mare parc din judetul Prahova, Aleea Fauritorilor Unirii va gazdui suplimentar si monumentele Regelui Ferdinand I si Reginei Maria.

Astfel, potrivit initiatorului programului "Prahova Centenar", Mircea Cosma, bustul Regelui Ferdinand  va fi ianugurat pe 15 octombrie, iar cel al Reginei Maria pe 25 octombrie, pe Aleea din parcul Bucov pe care sunt amplasate 14 figuri marcante ale istoriei poporului Roman.

"Va aduceti aminte. Era februarie 2018. Am pornit programul "Centenar Prahova". Ne-am propus 14 busturi pe "Aleea fauritorilor Romaniei Mari". Pe parcurs, s-a apreciat ca este benefic sa fie si Nicolae Titulescu in grupul de 14 noi busturi. A fost inlocuit Alexandru Vaida-Voievod. Unii din cei care au inceput cu mine au abandonat. De lene, frica sau invidie...

Cei care am ramas finalizam. Noua conducere a municipiului Ploiesti a solicitat sa introducem pe Alee si busturile celor ce au condus statul atunci respectiv Ferdinand si Maria. Soclurile sunt ridicate dupa reproiectarea Aleii si innoirea autorizatiei de lucrari. Pe 15, respectiv 25 octombrie a.c.la 100 de ani de la incoronarea celor doi ca Regi ai Romaniei Mari busturile se vor inaugura la Bucov. Un album popular cu realizarea Aleii si personalitatile de pe ea se va edita apoi prin grija SMV Ploiesti pana la 1 decembrie 2022. Traiasca Romania Mare!", a scris Mircea Cosma pe Facebook.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.