Bursă a locurilor de muncă – special pentru absolvenții din Prahova

Publicat in Eveniment 11 Octombrie 2022 1436 ori
Google+ WhatsApp
Bursă a locurilor de muncă – special pentru absolvenții din Prahova
Bursă a locurilor de muncă – special pentru absolvenții din Prahova

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Prahova a anunțat că, pe data de 14 octombrie a.c., va organiza ”Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți”. Acțiunea va avea loc începând cu ora 9.00 și se va desfășura în Ploiești, la Hotel Central, Bulevardul Republicii nr.1, Sala Polivalentă, etajul 1. Potrivit reprezentanților instituției, evenimentul menționat se va desfășura în paralel cu acțiuni similare organizate la nivel național, toate bursele locurilor de muncă pentru absolvenți având același scop, respectiv facilitarea accesului acestei categorii de persoane la posturile disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici, în condițiile unei concurențe loiale și transparente.

Totodată, la aceast eveniment vor putea participa și celelalte categorii de persoane care nu au loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia. ”Această acțiune reprezintă o oportunitate pentru toți solicitanții de locuri de muncă interesați de a cunoaște mai bine piața muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă în conformitate cu pregătirea lor profesională sau, în ultima instanță, să se (re)orienteze profesional spre ocupații cu mai mari posibilități de angajare pe termen mediu și lung”, au precizat reprezentanții AJOFM Prahova. De adăugat că ultimul eveniment organizat de această instituție a avut loc pe data de 20 septembrie a.c., când s-a organizat o bursă a locurilor de muncă pentru tinerii NEETs (n. n. – NEET, acronim pentru „Not in Education, Employment, or Training”, referindu-se la o persoană care este șomeră și nu primește educație sau formare profesională).

La acțiunea de luna trecută (fotografia alăturată este de la acel eveniment), au participat 28 angajatori din județul Prahova, care au pus la dispoziția tinerilor locuri de muncă din diverse domenii de activitate. Dintre cele 125 de persoane participante, 52 de tineri au fost selectați în vederea încadrării în muncă, unul dintre aceștia fiind angajat chiar în timpul desfășurării bursei.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.