Breaking: După ANPC, ANRE anunță că merge peste furnizorii de energie electrică: încep controale la sânge

Publicat in Eveniment 21 Septembrie 2022 Actualizat: 21 Septembrie 2022 500 ori
Google+ WhatsApp
Breaking: După ANPC, ANRE anunță că merge peste furnizorii de energie electrică: încep controale la sânge
Breaking: După ANPC, ANRE anunță că merge peste furnizorii de energie electrică: încep controale la sânge

ANRE a demarat acțiuni de control inopinate la o serie de operatori de distribuție a energiei electrice, în contextul în care tot mai mulți clienți finali se plâng de valorile mari ale facturilor de energie electrică, anunță instituția. ANRE verifică modul de îndeplinire a obligației legale privind citirea indexului grupului de măsurare al clienților casnici la un interval de maximum 3 luni, în vederea emiterii facturilor de regularizare. Companiile controlate sunt Distribuție Energie Electrică România, Distribuție Energie Oltenia, Delgaz Grid, E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Banat, E-Distribuție Dobrogea, scrie Mediafax.

Importanța citirii indexului aparatului de măsură de către operatorul de distribuție și transmiterea acestuia furnizorului este esențială întrucât furnizorul are obligația facturării cantităților reale de energie electrică consumate, pe baza acestui index. ANRE a mai efectuat acțiuni de control, având aceeași tematică, aplicând operatorilor de distribuție de energie electrică, pentru fapte săvârșite în perioada 01.05.2020-31.12.2021, sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.860.000 lei, după cum urmează: Distribuție Energie Electrică România – 1.070.000 lei; Distribuție Energie Oltenia – 590.000 lei; Delgaz Grid- 800.000 lei; E-Distribuție Muntenia- 800.000 lei; E-Distribuție Banat- 800.000 lei; E-Distribuție Dobrogea - 800.000 lei.

În anul 2022 ANRE a primit un număr de 615 petiții în legătură cu necitirea indexului aparatului de măsurare a energiei electrice de către operatorii de distribuție a energiei electrice.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.