Ploieştiul a câştigat titlul de „Capitala Tineretului din România“ – ediţia 2024

Publicat in Eveniment 19 Septembrie 2022 711 ori
Google+ WhatsApp
Ploieştiul a câştigat titlul de „Capitala Tineretului din România“ – ediţia 2024
Ploieştiul a câştigat titlul de „Capitala Tineretului din România“ – ediţia 2024

Aflat în competiție, în etapa finală, cu alte două orașe, Oravița și Vaslui, Ploieștiul a câștigat titlul de ”Capitala Tineretului din România”-ediția 2024. Obținerea acestui statut a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul ceremoniei de închidere a Summitului Tinerilor 7.0, care a fost organizat la Cluj-Napoca. În urma analizării proiectelor propuse, cel prezentat de către echipa din municipiul reședință al județului Prahova a fost cel mai apreciat, fiind promovată ideea ”Ploiești, Let’s PLAY!” (Partnership. Lifelong-Learning. Advocacy. YOUth), un program prin care s-a dorit realizarea unei abordări complexe, dar adaptate și atrăgătoare pentru tineri, asupra conceptelor care au dat naștere acronimului PLAY, prioritățile fiind structurate pe patru direcții de acțiune, respectiv: crearea contextului de stare de bine, acțiunea tinerilor în comunitate, consolidarea ecosistemului de tineret și crearea de perspective pentru aceștia.

 

Odată cu decernarea titlului menționat, se acordă și un premiu în valoare de 50.000 de euro, oferit de BCR, co-inițiator al programului, care reprezintă un punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse, mandatul Ploieștiului de ”Capitală a Tineretului”- 2024 urmând să se desfășoare în perioada 1 ianuarie 2024 – 31 decembrie 2024.
Programul ”Capitala Tineretului din România” este inițiat și coordonat de Comisia de Guvernanță pentru titlul de Capitala Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română. Acest program a fost lansat în anul 2016, Timișoara fiind primul oraș care a purtat acest titlu, urmat de Bacău, care a preluat titulatura în data de 2 mai 2017. Așa cum a fost concepută procedura de desfășurare pentru decernarea titlului de Capitala Tineretului din România- ediția 2024, competiția s-a desfășurat în două runde, pentru ultima etapă orașele care au rămas în cursă depunând dosarele de candidatură în varianta finală până pe 31 august a.c., orașul desemnat câștigător urmând să fie anunțat pe data de 17 septembrie 2022.

Așa cum a fost concepută această competiție, ”Capitala Tineretului din România” este un program-cadru de tineret, creat la nivel național, care funcționează pe principii similare cu cele ale Capitalei Europene a Tineretului, o oportunitate pentru organizațiile de și pentru tineret să promoveze teme importante pentru acestea. Astfel, orașele din România care vor deveni ”capitale ale tineretului” vor avea șansa, prin participarea activă a tinerilor, să-și transforme propriile viziuni în proiecte de dezvoltare concrete și să abordeze noi teme de interes pentru comunitățile locale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


sursa:ziarulprahova.ro

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.