ATENȚIONARE pentru CADRELE DIDACTICE să nu mai ceară produse de la părinț

Publicat in Eveniment 15 Septembrie 2022 1573 ori
Google+ WhatsApp
ATENȚIONARE pentru CADRELE DIDACTICE să nu mai ceară produse de la părinț
ATENȚIONARE pentru CADRELE DIDACTICE să nu mai ceară produse de la părinț

Iulian Cristache, Președinte la Federația Națională a Asociațiilor de Părinți din învățământul preuniversitar, a tras un semnal de alarmă printr-o postare pe facebook, cu privire la solicitările pe care părinții elevilor le primesc la începutul anului școlar din partea cadrelor didactice, de a cumpăra diverse produse și rechizite.

 

Iată ce afirmă domnul Costache:

 

,,Cam asta s-a cerut la una dintre grădinițele din București!

Dragi părinți, pot înțelege sprijinul pe care trebuie să-l acordați copiilor, dar ce văd în lista asta este BĂTAIE DE JOC!

AȘA CEVA?!

Vă rog să luați atitudine și să vă opuneți!

O parte dintre ele ține strict de noi, dar multe dintre ele țin 100% de grădiniță."

 

Președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți a publicat și lista produselor cerute.

 

Inspectoratele au început să reacționeze. Educatoarele și cadrele didactice care predau elevilor din învățământul primar sunt rugate să nu mai solicite rechizite suplimentare pentru desfășurarea lecțiilor. Inspectoratul Școlar Județean Mureș a emis o adresă în care menționează faptul că ,,Invățământul de stat este gratuit", conform legii.

 

„Având în vedere sesizările mass-mediei locale cu privire la solicitarea de rechizite / instrumente de lucru (perforator, marker evidențiator, marker tablă etc.) pentru desfășurarea activităților didactice din învățământul preșcolar și primar, vă rugăm să luați toate măsurile ce se impun în vederea eliminării cerințelor de acest gen și a respectării articolului 32, alineatul 4 din Constituția României: „Învățământul de stat este gratuit, potrivit legii.”

 

 

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.