Statuia ridicată în memoria lui Nicolae Titulescu a pornit, azi, spre Chisinau

Publicat in Eveniment 13 Septembrie 2022 944 ori
Google+ WhatsApp

Statuia de 6.5 tone ridicata in memoria marelui om politic Nicolae Titulescu a plecat, astazi, spre Chisinau, cu un transport asigurat de Aquila Part Prod Com Ploiesti.

Mononumentul ridicat în memoria diplomatului român Nicolae Titulescu va fi instalat in capitala Republicii Moldova, în scuarul de la intersecția bulevardului Decebal cu strada care-i poartă numele, potrivit unei hotărâri aprobate la 13 octombrie 2021 de Cabinetul de Miniștri.

Inițiativa apartine Fundației Europene Titulescu din România, care a suportat și cheltuielile de instalare, și Institutul Cultural Roman "Mihai Eminescu".

Nicolae Titulescu a fost un diplomat, jurist, profesor universitar și om politic român, în repetate rânduri ministru de externe, ministru plenipotențiar, fost președinte al Ligii Națiunilor și membru titular al Academiei Române.

"In urma cu 45 de minute a luat drumul Chisinaului autotrenul 21-IF-ASW cu statuia de 6,5 tone greutate a marelui om politic roman Nicolae Titulescu. Realizarea transportului a fost posibila datorita AESPN, SMV Ploiesti, SCAquila SRL Ploiesti si PCF Ploiesti, care au suportat financiar acest efort. Reamintim ca statuia este donatia Fundatiei Europene "Nicolae Titulescu" condusa de prof.dr.Adrian Nastase", a anuntat Mircea Cosma, presedintele SMV Ploiesti.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.