Avertisment oficial în privința iernii ce vine. Vice ANRE: „Trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu”

Publicat in Eveniment 13 Septembrie 2022 721 ori
Google+ WhatsApp
Avertisment oficial în privința iernii ce vine. Vice ANRE: „Trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu”
Avertisment oficial în privința iernii ce vine. Vice ANRE: „Trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu”

Cum nu sunt puțini românii care se gândesc deja, deși e abia prima lună de toamnă calendaristică, la cum va arăta situația la iarnă, și nu la capitolul meteo, ci al asigurării aprovizionării cu gaze şi energie, s-a aflat cum vede lucrurile un oficial de la nivelul conducerii Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). „Ne aşteaptă o iarnă foarte complicată", spune un vicepreședinte al ANRE.

Zoltan Nagy-Bege a făcut, recent, declarații pe tema iernii din acest an.

„Pentru această iarnă trebuie să fim pregătiţi şi pentru cel mai negru scenariu, trebuie să avem pe masă absolut toate soluţiile posibile şi imposibile pentru a trece peste această iarnă", a afirmat luni, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedinte ANRE, într-o emisiune la Profit News TV, citat de news.ro.

Oficial ANRE: Nu trebuie să ne mulţumim cu limita de 80% impusă de UE

„Trebuie să umplem depozitele de înmagazinare de gaze la maximum posibil", a mai spus Zoltan Nagy-Bege, vicele ANRE completând că „în niciun caz nu trebuie să ne mulţumim cu limita de 80% impusă de Uniunea Europeană, limită care în câteva zile va fi depăşită, ar trebui să ţintim un 90 – 95% pentru a fi cât de cât liniştiţi în privinţa iernii care o să vină".

Nu sunt singurele declarații venite de la vicepreședintele ANRE pe acest subiect. Concluzia ce se desprinde ar fi că e nevoie ca autoritățile să fie pregătite inclusiv pentru „cel mai negru" scenariu.

Zoltan Nagy-Bege: „Ne aşteaptă o iarnă foarte complicată"
„Ne aşteaptă o iarnă foarte complicată, şi nu din punct de vedere meteorologic ci al asigurării aprovizionării cu gaze şi energie, pentru că sunt foarte multe lucruri impredictibile. Nu ştiu ce se va întâmpla în piaţă, nu ştiu dacă va exista import de gaze din Rusia sau din alte surse şi atunci este foarte bine că Dispecerul spune lucrurilor pe nume şi se pregăteşte şi pentru cel mai negru scenariu. Este important să fim pregătiţi şi pentru acest lucru, pentru ca să ştim ce avem de făcut", a comentat Zoltan Nagy-Bege.

Pe de altă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, că țara noastră nu va rămâne fără energie electrică. „Poveștile că rămâne România fără energie sunt pentru adormit copiii. Nu va rămâne România fără energie", a afirmat Ciolacu, la România TV.

Ciucă: Trebuie să fim pregătiți

Săptămâna trecută, premierul Nicolae Ciucă menționase, în contextul în care Guvernul a aprobat programul (planul) de iarnă, că nu s-a identificat, din analiza făcută până la acel moment, riscul ca țara noastră să rămână fără energie. „El a fost întocmit de către toți cei care-și desfășoară activitatea și sunt responsabili de sectorul energetic în România. Ca atare, odată aprobat acest plan, am stabilit ca săptămâna viitoare să avem și întâlnirea cu comandamentul de iarnă. Ce vreau să subliniez este că pentru prima dată, la începutul lunii septembrie, avem acest plan. El de regulă se întocmea în noiembrie. (...) Din analiza de până acum nu identificăm riscul ca țara noastră să rămână fără energie. Sigur, trebuie să fim pregătiți, (...) trebuie să avem ipoteze și scenarii, inclusiv un scenariu negru, în care neprevăzutul poate să se întâmple și atunci la comandamentul de săptămâna viitoare tocmai aceste ipoteze și scenarii le vom discuta și vom stabili ce avem de făcut", a declarat premierul, joia trecută, în 8 septembrie.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.