Asta mai lipsea! Sute de mii de consumatori vor ramane fara curent. Tinmar Energy se retrage de pe piata

Publicat in Eveniment 12 Septembrie 2022 1200 ori
Google+ WhatsApp
Asta mai lipsea! Sute de mii de consumatori vor ramane fara curent. Tinmar Energy se retrage de pe piata
Asta mai lipsea! Sute de mii de consumatori vor ramane fara curent. Tinmar Energy se retrage de pe piata

Tinmar Energy este primul furnizor de energie electrică, care și-a a anunțat ieșirea de pe piață. Deși riscă să lase sute de mii de români fără lumină, compania spune că nu are bani să cumpere energie la prețul pieței și acuză că măsurile de plafonare a prețului către consumator luate de guvern aruncă piața în haos.

Iată scrisoarea privind contractul furnizare energie electrică transmisă de George Mihai, Energy Sales and Contracting Director, către ANRE:

furnizorilor au fost de 3.900,00 de lei/MWh pentru energia aferenta trimestrului IV 2022 si 3.000,00 lei/MWh pentru energie banda cu livrare in tot anul 2023.

Oricum stabilirea unui pret al energiei electrice pe alte principii decat in baza tranzactiilor incheiate creeaza dificultati financiare furnizorilor de energie electrica si mai departe pe tot lantul producere – consum.

Asadar, povara finantarii si sustinerii consumatorilor plafonati cade din nou pe furnizor, fapt ce duce implicit la probleme insurmontabile pentru societatea noastra.

In aceste conditii, va rugam sa intelegeti ca nu avem resursele necesare pentru a sustine achizitiile necesare consumatorilor plafonati si respectuos va solicitam ca pana cel mai tarziu in data de 15.09.2022 sa solicitati incheierea unui contract de furnizare energie electrica cu furnizorul de ultima instanta numit de ANRE pentru luna septembrie, respectiv Enel Furnizare, pentru a avea asigurata energia necesara functionarii.

Incepand cu data de 16.09.2022 vom inceta furnizarea energiei electrice catre consumatorii plafonati, activand doar pe piata concuretiala. Subliniem faptul ca societatea dumneavoastra beneficiaza de acelasi pret plafonat pana la data de 31.08.2023 indiferent de furnizor, ca schimbarea furnizorului sau alegerea FUI pentru furnizarea energiei electrice nu vor creea obligatii noi de plata in sarcina dumneavoastra si ca, practic consumatorul plafonat va beneficia de aplicarea legii si compensarea pretului energiei electrice indiferent de furnizor", a scris George Mihai, director Energie Electrică și Gaze Naturale.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.