Supermarket-urile din Romania, "amenintate" de proiectul ministrului Daea: magazinele "Unirea"

Publicat in Eveniment 31 August 2022 Actualizat: 31 August 2022 1395 ori
Google+ WhatsApp
Supermarket-urile din Romania, "amenintate" de proiectul ministrului Daea: magazinele "Unirea"
Supermarket-urile din Romania, "amenintate" de proiectul ministrului Daea: magazinele "Unirea"

Se pare că marii retaileri prezenți pe piața autohtonă vor avea parte de o concurență serioasă, chiar din partea statului român.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, tocmai și-a exprimat dorința de a redeschide celebrele magazine Unirea.

Hipermarketurile, lovite sub centură chiar de statul român
În respectivele unități, cetățenii vor putea cumpăra marfă de la producătorii noștri locali, ceea ce ar putea fi o mare lovitură pentru magazinele de tip Lidl, Kaufland sau Mega Image.

Astfel, consumatorii vor avea acces la produse proaspete, din România, iar producătorii vor avea și ei o piață de desfacere, aceasta fiind cea mai mare problemă a fermierilor noștri locali – faptul că nu sunt organizați, nu dispun de mari depozite așa cum li se cere adesea când vor să-și aducă produsele pe rafturile hipermarketurilor internaționale.

„Casa de Comerț Unirea este un instrument necesar economiei de piață, care vizează în principal valorificarea produselor agro-alimentare pe piața internă a României, cu accent deosebit pe preluarea și valorificarea producțiilor realizate de micii producători. Prin intermediul acestui instrument, asigurăm accesul ritmic al consumatorilor la produse de proaspete, de calitate, prin lanțul scurt de aprovizionare, evitându-se intermedierea și deformarea prețurilor", a spus ministrul Petre Daea, citat de Digi24.

Referitor la costurile ce ar fi implicate, ministrul spune că e dificil să fie conturat un răspuns exact. Conform lui, "este un răspuns greu de dat, pentru că nu este vorba de un proiect care are un început și un sfârșit, ca și cum facem un cap de pod și construim acest lucru. Nu, este o societate comercială. Este greu de spus ce înseamnă valoarea pe care o va folosi o casă de comerț. Nu e vorba de a costa un asemenea proiect. Întrebarea dvs nu îmi dă posibilitatea să vă dau un răspuns care să vă satisfacă, întrucât eu nu am un răspuns la o asemenea întrebare".

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.