Adrian Câciu, PSD: Pensiile sub 3000 lei, scutite de impozit

Publicat in Eveniment 28 Iulie 2022 531 ori
Google+ WhatsApp
Adrian Câciu, PSD: Pensiile sub 3000 lei, scutite de impozit
Adrian Câciu, PSD: Pensiile sub 3000 lei, scutite de impozit

Ministerul Muncii ia calcul varianta ca pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate. Acest lucru ar aduce un spor de aproximativ 100 de lei, arată Realitatea Plus.

Măsura propusă de ministrul Muncii ar veni la pachet cu majorarea veniturilor vârstnicilor cu un procentaj care să acopere măcar rata inflației.

Crește pragul până la care pensiile sunt scutite de impozit


Analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în 2017, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, la finalul ședinței de Guvern.

"Analiza este în derulare. Vreau să fiu foarte clar cu privire la sistemul public de pensii. Sistemul public de pensii nu este impozitat în acest moment până la valoarea de 2.000 de lei. Lucrurile așa vor rămâne. Analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în 2017. Între timp lucrurile au evoluat din perspectiva inflației", a spus el.

Pensiile sub 3.000 lei, scutite de impozit


În analiza pe care o facem, spune Câciu, avem în vedere toate celelalte sisteme de pensii, cu excepția sistemului public de pensii cu privire la o posibilă impozitare, dar sub condiția neimpozitării părții de contributivitate.

Datele oficiale ale Casei Naționale de Pensii arată că 4.292.971 de persoane au pensii sub 3 mii de lei, în timp ce alți 3.274.985 pensionari nu primesc lunar nici măcar 2 mii de lei, iar aproximativ un milion au un venit de sub o mie de lei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.