Prahova : Prevenirea și combaterea consumului și traficului de droguri în şcoli

Publicat in Eveniment 01 Iulie 2022 420 ori
Google+ WhatsApp
Prahova : Prevenirea și combaterea consumului și traficului de droguri în şcoli
Prahova : Prevenirea și combaterea consumului și traficului de droguri în şcoli

În contextul în care tinerii – şi în mod deosebit elevii – reprezintă principala categorie vulnerabilă la consumul de droguri, aceştia fiind, potrivit studiilor de specialite efectuate, mai „deschişi” la nou, la riscuri şi la experienţe de acest gen, poliţiştii prahoveni au derulat, în perioada 23- 29 iunie a.c, acţiuni de prevenire şi combatere a acestui fenomen în mai multe instituţii de învăţământ din judeţ.

Astfel, potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, „experții din cadrul Biroului Siguranță Școlară Prahova, împreună cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, precum și cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, au desfășurat, în perioada 23 iunie – 29 iunie, activități informativ-preventive în cadrul a patru licee din județ, la care au participat peste 350 de elevi.
Discuțiile au fost legate de riscurile consumului de droguri, privind reacțiile biochimice declanșate la nivelul organismului uman, dar și consecințele asupra performanțelor școlare, vieții familiale sau sociale, discutându-se totodată și despre prevederile legislative în materia traficului și consumului de droguri”.


Totodată, reprezentanții Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane le-au prezentat elevilor informații privind formele traficului de persoane și moduri de racolare a victimelor, cu exemple din activitatea practică, fiind vizionate în proiecție video mai multe materiale cu scop informativ-preventiv”.
În acelaşi document de presă se mai specifică faptul că poliţiştii prahoveni vor continua astfel de acţiuni în instituţiile de învăţământ prahovene, prevenirea şi combaterea consumului sau a traficului de stupefiante regăsindu-se între priorităţile instituţiei.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.