Guvernul vrea să îți dea bani de nuntă și botez / Cât ai putea primi prin credit garantat de stat

Publicat in Eveniment 16 Mai 2022 994 ori
Google+ WhatsApp
Guvernul vrea să îți dea bani de nuntă și botez / Cât ai putea primi prin credit garantat de stat
Guvernul vrea să îți dea bani de nuntă și botez / Cât ai putea primi prin credit garantat de stat

Guvernul vrea să garanteze credite acordate tinerelor familii pentru a face nuntă, botez, pentru a-și cumpăra o mașină sau pentru a plăti creșa sau grădinița copilului, printr-un program intitulat "Family Start". Potrivit premierului Nicolae Ciucă, programul urmează să fie adoptat "în scurt timp" de către executiv.

Premierul spune, într-un mesaj transmis duminică, de "Ziua Internațională a Familiei" și a "Zilei Familiei Române", că, pentru prima dată în istoria României, Guvernul are un minister dedicat familiei, care "să găsească soluțiile cele mai bune pentru copii, tineri și familii la un loc". El amintește despre programul "Sprijin pentru România", care prevede, printre altele, decontarea procedurilor de fertilizare in vitro pentru familiile care nu pot avea copii.

Câți bani ai putea lua prin credite garantate de stat pentru nuntă, botez sau pentru creșa copilului
"Sprijinim familiile la început de drum prin credite garantate de către stat pentru organizarea nunții, a unui botez sau pentru achiziția unei mașini de familie. În scurt timp, programul Family Start va fi aprobat în ședință de guvern", a susținut Ciucă.
Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a explicat, la Antena 3, câți bani vor putea fi luați prin astfel de credite garantate de stat:

Credite în cuantum de 10.000 de euro, pentru studenţi, pentru a-şi plăti anumite nevoi personale
Credite de 15.000 de euro pentru tinere familii sau pentru tineri, în general, nu neapărat constituţi într-o familie
Firea spune că aceste credite vor putea fi acordate tinerilor pentru plata chiriei, pentru plata creşei, grădiniţei, și afterschool-ului la care merg copiii, dar şi pentru evenimente personale - nuntă sau botez.

"Diferenţa dintre aceste credite şi un credit obişnuit de consum, care poate fi contractat acum de la o bancă privată este în primul rând garanţia statului.
Nu se cere dovada unor venituri, nu se pune gaj pe o anumită proprietate, deci sunt favorabile tinerilor şi sunt asemenea celor pe care noi le cunoaştem, dar din păcate, doar din literatura de specialitate sau din filme", a precizat Gabriela Firea.
Programul Family Start se va adresa tinerilor cu vârsta între 18 și 45 de ani, până acum nefiind anunțate și condițiile în care vor putea fi accesate aceste credite.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.