Magazine Auchan, INCHISE de ANPC. Mizerie, mucegai, branza fara lapte, printre neregulile descoperite

Publicat in Eveniment 13 Mai 2022 Actualizat: 13 Mai 2022 3066 ori
Google+ WhatsApp
Magazine Auchan, INCHISE de ANPC. Mizerie, mucegai, branza fara lapte, printre neregulile descoperite
Magazine Auchan, INCHISE de ANPC. Mizerie, mucegai, branza fara lapte, printre neregulile descoperite

ANPC a oprit temporar activitatea a două magazine Auchan, din Suceava și Iași, care au primit și amenzi de 80.000 de lei, anunță ANPC.

Controalele au fost făcute în cadrul inițiativei "Caravana Consumatorilor" care a continuat în nordul Moldovei în această săptămână.

Caravana propune realizarea acțiunilor de control într-o abordare unitară, la nivelul întregii țări, atât în ceea ce privește dimensiunea economică a operatorilor de pe piață, cât și pentru a crește gradul de eficiență a activității comisarilor.

Cele mai mari magazine verificate de către echipele Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Est Iași aparțin lanțului Auchan și se află în municipiile Suceava și Iași.

În urma controlului, comisarii ANPC au aplicat celor două unității amenzi contravenționale, în valoare de 80.000 lei, împreună cu măsura complementară de oprire temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru zona Gastro a celui din Suceava, precum și de oprire temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru vitrinele frigorifice ale celui din Iași.

"Sunt avocat şi vin dintr-o zonă care ţine mai mult de juridic decât de acţiunea de control în sine. Ca obiective principale, mi-am propus aducerea legislaţiei privind protecţia consumatorilor la un nivel adecvat pieţei şi, bineînţeles, exigenţelor europene. Abaterile repetate ale operatorilor economici mari nu cred că pot găsi justificare. Am învăţat multe în cadrul acestei acţiuni şi, sigur, viitoarele noastre proiecte legislative vor ţine cont de realitatea acţiunilor de control", a declarat vicepreşedintele ANPC, Sebastian Ioan Hotca.

De asemenea, de la magazinul situat în Iași au fost prelevate probe de apă minerală pentru a fi verificate printr-un examen microbiologic.

Câteva dintre neregulile constatate au fost: comercializarea de pește proaspăt depozitat necorespunzător, comercializarea unor specialități pe bază de grăsimi vegetale sub denumirea de brânzeturi, utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător sau deteriorate (cu rugină, vopsea exfoliată, mucegai, resturi de alimente, ventilatoare cu praf etc.), utilizarea unor spații de depozitare improprii (cu mucegai, ventilatoare neigienizate), nerespectarea temperaturii de depozitare a produselor în vitrina caldă, precum și comercializarea pâinii proaspete, în zona de brutărie, depozitată în cărucioare neigienizate, produse care pot pune în pericol sănătatea și securitatea consumatorilor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.