RECENSĂMÂNT Se prelungeşte perioada de autorecenzare a populaţiei

Publicat in Eveniment 13 Mai 2022 489 ori
Google+ WhatsApp
RECENSĂMÂNT Se prelungeşte perioada de autorecenzare a populaţiei
RECENSĂMÂNT Se prelungeşte perioada de autorecenzare a populaţiei

Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea perioadei de autorecenzare, noul calendar de culegere a datelor de la populaţie urmând sa fie anunţat vineri, de Institutul Naţional de Statistică.

Institutul Naţional de Statistică a anunţat că vineri va avea loc o conferinţă de presă pe tema Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, ca urmare a deciziei extraordinare a CCRPL (Comisia Centrală a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor) privind prelungirea perioadei de autorecenzare şi noul calendar de culegere a datelor de la populaţie prin interviuri faţă în faţă, prin intermediul recenzorilor.

Până acum circa 8 milioane de cetăţeni au completat chestionarul de autorecenzare.

Aurorecenzarea trebuia să se încheie pe data de 15 mai, iar din data de 16 mai trebuia să începă faza a doua a Recensământului 2021 în care operatorul ar fi realizat interviuri faţă-în-faţă cu cei care nu s-au autorecenzat online.

În ultima săptămână în care românii se pot autorecenza, platforma a fost asaltată de sute de mii de solicitări. S-a ajuns din nou la probleme tehnice, pentru care a fost nevoie de intervenţia specialiştilor timp de câteva ore. Braşov, Harghita, Teleorman, Covasna şi Botoşani sunt doar câteva dintre judeţele în care peste 40% din populaţie s-a autorecenzat.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.