Românii vor fi sancționați dacă nu merg la medic - Președintele CNAS anunță pachete de prevenție obligatorii

Publicat in Eveniment 13 Mai 2022 1464 ori
Google+ WhatsApp
Românii vor fi sancționați dacă nu merg la medic - Președintele CNAS anunță pachete de prevenție obligatorii
Românii vor fi sancționați dacă nu merg la medic - Președintele CNAS anunță pachete de prevenție obligatorii

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. dr. Adela Cojan, a declarat, joi, că cei care nu se vor prezenta la medic, pentru servicii de prevenţie, ar putea fi sancţionaţi, începând de anul viitor.

Adela Cojan, preşedintele CNAS, a declarat, joi în cadrul unei dezbateri, la Senat, având ca temă „Hepatita", că bugetul asistenţei medicale a fost majorat.

„Începând cu 1 aprilie 2022, odată cu modificarea contractului cadru şi a normelor de aplicare a acestora, bugetul alocat pentru funcţionarea asistenţei medicale primare a cunoscut o suplimentare din punct de vedere financiar consistentă, aproape fără precedent, 22% este mărirea acestui buget, cu interesul CNAS de a lărgi pachetul de servicii de bază şi de a mai diminua din ceea ce înseamnă "plata per capita" astfel încât începând cu noul contract-cadru, din anul 2023 să implementăm, în special, pachetele de prevenţie, care vor deveni obligatorii şi ne gândim inclusiv la elemente sancţionatorii pentru - încercăm să responsabilizăm populaţia în legătură cu propria sănătate - pentru cei care nu vin să îşi efectueze serviciile de prevenţie", a declarat Cojan, potrivit news.ro.

Preşedintele CNAS a precizat că acest lucru se practică deja în mai multe ţări.

„Se practică în multe ţări, deja şi asociaţiile de pacienţi ne cer acest lucru, să începem să sancţionăm pe cei care nu se prezintă la serviciile de prevenţie. Va intra în atenţia noastră cu prioritate odată cu noul contract-cadru pe 2023", a declarat Adela Cojan.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.