Peste 44 de hectare de teren urmează să fie împădurite de catre Direcţia Silvica Prahova

Publicat in Eveniment 24 Martie 2022 223 ori
Google+ WhatsApp
Peste 44 de hectare de teren urmează să fie împădurite de catre Direcţia Silvica Prahova
Peste 44 de hectare de teren urmează să fie împădurite de catre Direcţia Silvica Prahova

Cu puieţi provenind în special din Pepiniera Beizadele, la nivelul Direcţiei Silvice Prahova se află în plină desfăşurare campania de împădurire din această primăvară.
În judeţ, urmează a fi acoperite – după cum ne-a precizat inginerul Bogdan Săvulescu, coordonator Compartiment „Cultură Refacere” din cadrul instituţiei – 44 de hectare de teren, respectiv: 18 hectare la Ocolul Silvic Măneciu, 8hectare – O.S. Câmpina, 7 hectare – O.S. Slănic, 5 hectare – O.S. Azuga, 4 hectare – O.S. Valea Doftanei, 2 hectare – O.S. Vălenii de Munte.


Numărul de puieţi care urmează a fi plantaţi este de 220.000, din diverse specii care se pretează zonelor geografice în care au loc împăduririle.
În plus, Direcţia Silvică Prahova mai oferă, tot pentru campania de împăduriri din cadrul „Lunii Plantării Arborilor” (15 martie – 15 aprilie), puieţi forestieri atât altor instituţii de profil din ţară, cât şi unităţilor administrativ teritoriale din judeţ. Un prim exemplu este Primăria Lipăneşti, care a semnat un contract de achiziţionare a 20.000 de puieţi, din specia salcâm.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.