Ce elevi vor face cursuri online săptămâna viitoare. Ministerul Educaţiei anunţă situaţia din şcoli

Publicat in Eveniment 20 Ianuarie 2022 531 ori
Google+ WhatsApp
Ce elevi vor face cursuri online săptămâna viitoare. Ministerul Educaţiei anunţă situaţia din şcoli
Ce elevi vor face cursuri online săptămâna viitoare. Ministerul Educaţiei anunţă situaţia din şcoli

Tot mai mulţi elevi vor face cursuri online de săptămâna viitoare deşi autorităţile au eliminat pragul de incidenţă pentru închiderea şcolilor, dar şi rata de vaccinare împotriva COVID-19 în rândul angajaţilor. În ultima săptămână a crescut numărul cazurilor COVID-19 în rândul copiilor, iar potrivit a Ordinului Comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii la apariția a trei cazuri de COVID-19, într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/ grupe, cursurile se vor desfășura online pentru următoarele 10 zile, începând cu ziua următoare celei în care a fost confirmat al treile caz.

Ministerul Educaţiei anunţă joi ce elevi vor face cursuri online săptămâna viitoare. Ordinul comun al Ordinului Comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii prevede că şcolile rămân deschise dacă gradul de ocupare la nivel județean a paturilor ATI este de cel mult 75%.

MS: Ccel mai ridicat grad de ocupare a paturilor apare la Cluj – 43.19%

Rata de ocupare a paturilor destinate pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus este de 22%, iar pe judeţe variază între 5% şi 41%, a declarat Amalia Şerban, director general al Direcţiei de asistenţă medicală, medicină de urgenţă şi sănătate publică din Ministerul Sănătăţii.

„În acest moment, rata de ocupare a paturilor la nivel naţional este de 22% iar pe judeţe variază între 5% şi 41%, astfel încât, săptămâna viitoare, şcolile îşi vor putea continua activitatea", a spus Şerban într-o conferinţă de presă.

Doar că pe site-ul Ministerul Sănătăţii, judeţele cu cea mai mică rată de ocupare a paturilor sunt Mehedinţi – 4, 8%, Brăila – 5,96% şi Covasna – 6,78%, iar la polul opus se află Suceava – 41,19% şi Cluj – 43,19%.

Toţi mai mulţi elevi vor face cursuri online săptămâna viitoare. Numărul minorilor infectaţi cu noul coronavirus este în creştere. Potrivit ultimului raport GCS, la data de 20 ianuarie 4.945 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în unităţile sanitare din ţară, dintre care 414 sunt copii. În secţiile ATI sunt internaţi 547 de pacienţi, iar 13 sunt copii.

Ordinul comun al Ordinului Comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii prevede şi că la apariția a trei cazuri de COVID-19, într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/ grupe, cursurile se vor desfășura online pentru următoarele 10 zile, începând cu ziua următoare celei în care a fost confirmat al treile caz.

La data suspendării cursurilor în 50% dintre clasele sau grupele unei unități de învățământ, aceasta va suspenda prezența fizică la nivelul întregii unități, pentru 10 zile.

Măsură suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB.

În situația în care în aceeași sală cursurile sunt organizate în schimburi, se vor suspenda doar cursurile cu prezența fizică pentru clasa în care au fost confirmate cazurile de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2. Elevii din schimbul următor vin în continuare la cursuri după o dezinfectare prealabilă a sălii de clasa.

În cazul copiilor de grădiniţă, Ordinul Comun ME/MS nr. 5338/2015/2021 cu modificările și completările ulterioare prevede că în situația confirmării unui caz pozitiv într-o grupă de preșcolari, Direcția de Sănătate Publică stabilește contacții direcți și măsurile de carantinare ce se impun. Astfel, contactii direcți vor intra în carantină timp de 10 zile.

Preșcolarii care nu au fost identificați de către DSP drept contacti direcți vor continua activitatea cu prezență fizică.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.