Comitetul Prahova pentru Centenar sarbatoreste Ziua Culturii Nationale

Publicat in Eveniment 15 Ianuarie 2022 Actualizat: 15 Ianuarie 2022 743 ori
Google+ WhatsApp

Cu prilejul Zilei Culturii Nationale, Comitetul Prahova pentru Centenar, conform programului anuntat, a organizat manifestari la principalele monumente ale celor ce au facut cultura si istorie de la Nistru pana la Tisa.


Manifestarile au debutat pe Aleea Fauritorilor Marii Uniri din Parcul C-tin Stere, comuna Bucov, unde membrii comitetului si conducerea parcului au depus simbolic cate o floare cu funda tricolora la toate cele 24 de monumente realizate pana acum.


Programul a continuat la Biserica cu Harmul "Maica Precista", din centrul Ploiestiului, unde, la bustul Romanului absolut, preotul Musat a tinut o slujba de pomenire a poetului national. Reamintim tuturor ca Mihai Eminescu a participt la diferite manifestari religioase la aceasta biserica intre anii 1878-1882. Dupa slujba, bustul a fost inconjurat cu panglica tricolora si s-au depus flori.


In partea a treia a manifestarilor, Comitetul Prahova pentru Centenar a participat la manifestarile de la bustul poetului Mihai Eminescu din centrul orasului Ploiesti, alaturi de reprezentanti ai Consiliului Judetean, Directiei Judetene de Cultura si ai altor institutii de cultura judetene si municipale.
In acordurile fanfarei au fost depuse buchete si jerbe de flori.

In cuvantul sau, directorul Constantin Stere a evocat importanta culturii in definirea poporului roman pe planeta numita Pamant.
Statuia a fost ornata cu panglica tricolora prin grija comitetului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.