Cum actiona reteaua de spalare de bani care functiona in Prahova si alte judete

Publicat in Eveniment 12 Ianuarie 2022 2597 ori
Google+ WhatsApp
Cum actiona reteaua de spalare de bani care functiona in Prahova si alte judete
Cum actiona reteaua de spalare de bani care functiona in Prahova si alte judete

[17:55, 12.01.2022] Purtator: *PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE INFRACȚIUNI DE EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLAREA BANILOR*

*_În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au efectuat 15 percheziții domiciliare, 2 în municipiul Ploiești și în comuna Târgșorul Vechi iar celelalte 13 în municipiul București și în județele Mehedinți, Galați și Ilfov, la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălarea banilor. 7 mandate de aducere au fost puse în executare._*

16 persoane au fost conduse la sediul unității de poliție, în vederea audierilor.

În fapt, în perioada anilor 2011-2017, persoanele bănuite au desfășurat activități economice cu materiale de construcții, deșeuri metalice și prefabricate metalice, înregistrând în documentele de evidență contabilă și declarând organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operațiuni comerciale reale, de la agenți economici cu comportament fiscal inadecvat, în scopul sustragerii de la plata taxelor datorate bugetului de stat.

Mai mult, prin intermediul unor persoane interpuse a fost creat un lanț economic și financiar care să dea aparența legalității operațiunilor și posibilitatea retragerii sumelor de bani rezultate din activitatea infracțională.

Prejudiciul creat la acest moment este de 709.228 de lei, reprezentat de impozit pe profit și TVA de plată.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri folosite în activitatea infracțională.

Activitatea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratelor Județene de Poliție Mehedinți și Galați.

La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și Mehedinți dar și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile '' Matei Basarab'' Ploiești.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa IJP PRAHOVA

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.