Dr. Beatrice Mahler: Simptomele Omicron s-au mutat în zona capului

Publicat in Eveniment 10 Ianuarie 2022 7446 ori
Google+ WhatsApp
Dr. Beatrice Mahler: Simptomele Omicron s-au mutat în zona capului
Dr. Beatrice Mahler: Simptomele Omicron s-au mutat în zona capului

Primele semne care pot trăda infecția cu Omicron apar în zona capului, cu dureri de gât, dureri de cap, febră și frisoane, a declarat Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta" din Capitală, potrivit Digi24.

„Această simptomatologie, la persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală, adică cele care au un nivel de protecție prin anticorpi, se remite după câteva zile. Simptomatologia aceasta nu este atât de alarmantă pentru persoanele protejate", a spus medicul.

„De ce face Omicron asta, de ce rămâne la nivelul căilor aeriene superioare? Se pare că mutațiile pe care le-a suferit virusul prin trecerea de la Delta la Omicron nu mai au capacitatea să recunoască țesutul pulmonar. Acest lucru este un fapt bun, dacă ne gândim la cazurile de Delta și cazurile extrem de severe pe care le-am avut în terapie intensivă", spune Beatrice Mahler.

Din punct de vedere al mecanismului de infectare, al simptomatologiei potențiale pe care o poate produce Omicron, putem spune că Omicron este mult mai blând decât varianta Delta, a menționat dr. Mahler. Cu toate astea, pentru persoanele nevaccinate, în special pentru persoanele de pete 65 de ani, infecția cu Omicron poate genera cazuri severe.

Cazurile de Omicron de la „Marius Nasta" nu sunt foarte multe, de obicei pacienții care au această tulpină reușesc să fie tratați la domiciliu, pentru că nu sunt forme severe și nu sunt forme care să impună spitalizarea. „La Marius Nasta sunt puțini pacienți în acest moment și în terapie intensivă, și pe secție și acesta este un lucru care ne bucură", a declarat managerul.

Pierderea gustului și mirosului, simptome care ne spuneau clar că un pacient era infectat cu SARS-CoV-2, apar mai rar la Omicron.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.