Asta mai lipsea! Gazare cu substante periculoase, in urma unei defectiuni la rafinaria Brazi

Publicat in Eveniment 03 Ianuarie 2022 1163 ori
Google+ WhatsApp
Asta mai lipsea! Gazare cu substante periculoase, in urma unei defectiuni la rafinaria Brazi
Asta mai lipsea! Gazare cu substante periculoase, in urma unei defectiuni la rafinaria Brazi

Mai multe probleme tehnice pare să fi avut loc la rafinăria Petrobrazi, după cum se vede în unele imagini şi clipuri video filmate de cei din zonă.

Unii locuitori din zona Bărcănești și Brazi au trimis fotografii sau au postat filmări pe Facebook cu efectele unor probleme tehnice apărute duminică la rafinăria Petrobrazi aparținând OMV Petrom, potrivit observatorulph.ro.

În imagini, se vede cum sunt arse gaze la faclă uriașă, iar un nor de fum gros se ridică spre cer, într-un zgomot puternic.

"Dacă nici asta nu mai e poluare, atunci ce?" sau "Fum și poluare la Petrobrazi!" au fost doar câteva dintre mesajele transmise de cititori.

Reacţia companiei OMV Petrom

În replică, OMV Petrom susţine că este vorba de o variație de tensiune în rafinărie care a determinat oprirea mai multor instalații. Ulterior, acestea au fost repornite și s-au ars gaze la faclă.

"Duminică, în jurul orei 15:00, o variație de tensiune în rafinărie a determinat oprirea mai multor instalații. Acestea au fost repornite și sunt în procedura de reglare a parametrilor.

Pentru o perioadă scurtă de timp s-au ars gaze la faclă, conform procedurii legale pentru astfel de cazuri.

Menționăm faptul că cele două stații de monitorizare permanentă a calității aerului, amplasate în comuna Brazi și cartier Mitică Apostol, nu au înregistrat depășiri ale emisiilor măsurate", se arată în comunicatul transmis presei de OMV Petrom.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.