Ce mai confiscă ANPC din hipermarketuri

Publicat in Eveniment 23 Decembrie 2021 1010 ori
Google+ WhatsApp
Ce mai confiscă ANPC din hipermarketuri
Ce mai confiscă ANPC din hipermarketuri

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a anunțat joi că peste 600 de seturi de bijuterii de argint au fost confiscate din magazinele Lidl. „Lanțul de magazine nu deține autorizație pentru comercializare a produselor din metale prețioase", transmite ANPC.

Potrivit unui comunicat al ANPC, inspectorii se află, de câteva zile, într-o amplă campanie de control, la nivelul întregii țări, care vizează comercializarea, în cadrul magazinelor Lidl, a unor seturi de bijuterii din argint.

„Dat fiind că lanțul de magazine nu deține autorizație pentru comercializare a produselor din metale prețioase, furnizată, pe teritoriul României, conform legii, de ANPC, echipele de control, însoțite de specialiști ai Direcției de Metale Prețioase, din cadrul instituției au procedat la identificarea, confiscarea sau indisponibilizarea produselor din argint și depunerea acestora la Trezoreria locală. Mai apoi, conform procedurii, în urma unei sesizări realizată de ANPC către Serviciul de Investigare al Criminalității Economice (SICE), din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, să fie confiscate și sumele obținute de operatorul economic, în urma vânzării acestor produse", se arată îân comunicat.

Astfel, până în prezent, au fost controlate 63 de magazine, unde au fost identificate 619 seturi de bijuterii de argint. Majoritatea au fost deja depuse la Trezorerie, în urma confiscării, foarte puține dintre acestea fiind deja vândute.

Comisarii ANPC au amendat operatorul economic, fiind aplicate, până acum, 36 de sancțiuni în valoare de 272.000 lei.

Acțiunea de verificare este în derulare, susține ANPC.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.