Protest al angajatilor OMV Petrom (Brazi). Oamenii se plang de salariile mici

Publicat in Eveniment 22 Decembrie 2021 1269 ori
Google+ WhatsApp
Protest al angajatilor OMV Petrom (Brazi). Oamenii se plang de salariile mici
Protest al angajatilor OMV Petrom (Brazi). Oamenii se plang de salariile mici

Salariatii din OMV Petrom au protestat, inclusiv la Ploiesti, „jigniti" de noua oferta financiara pentru anul 2022.

Miercuri, salariaţi ai companiei austriece au pichetat sediul central din Bucureşti, dar şi sediile din Suplacu de Barcău, Piteşti, Ploieşti, Buzău, Constanţa, precum şi Rafinăria Petrobrazi, fiind nemulţumiţi de oferta făcută de companie în cadrul negocierilor noului Contract Colectiv de Muncă, care este deconectată de evoluţia costurilor.

Membrii de sindicat vor să se asigure că OMV Petrom „va arăta cu adevărat că îşi respectă angajaţii şi că doreşte să evite ca aceştia să fie privaţi de protecţia unui Contract Colectiv de Muncă", care expiră în doar câteva zile, la data de 31 decembrie 2021.

De asemenea, cer să se ia în calcul inflația galopantă, estimată de ei la 8%.

Printre nemulţumirile salariaţilor care au determinat aceste proteste se numără „oferta jignitoare propusă" pentru evoluţia viitoare a veniturilor, sub rata estimată a inflaţiei, neplata miilor de ore suplimentare, lipsa compensaţiilor pentru cheltuielile din ce în ce mai mari generate de munca de acasă.

„Este aproape ca şi cum compania ne râde în faţă: se raportează dublări ale profitului, iar în documentele publice declară că sunt hotărâţi să contribuie la obiectivul ONU pentru bunăstare şi sănătate. În acelaşi timp, angajaţii nu au parte de creşteri reale salariale", a spus Manuel Chejnoiu, vicepreşedinte al Sindicatului Naţional Petrom.

* CE SPUN OFICIALII OMV PETROM
Oficialii OMV Petrom transmit că negocierile pentru viitorul contract colectiv de muncă nu s-au încheiat, ei precizând că angajaţii companiei au venituri „la niveluri competitive".

„Remuneraţia angajaţilor OMV Petrom este la niveluri competitive pentru industria relevantă de petrol şi gaze şi include bonusuri în cuantum fix şi indemnizaţii speciale conform Contractului colectiv de muncă, precum si alte beneficii, cum ar fi sistemul privat de asigurări, indemnizaţie de vacanţă / zile libere plătite sau bonusuri legate de performanţă. Vom menţine acelaşi nivel competitiv si pe viitor, intenţie pe care am exprimat-o şi în cadrul negocierilor pentru Contractul colectiv de muncă, aflată în plină desfăşurare. Ţinem seama de contextul economic actual şi evoluţia companiei şi ne dorim să ajungem la un rezultat favorabil pentru salariaţii noştri cat mai curând.

Ne bazăm pe buna-credinţă a partenerilor noştri din sindicat pentru a finaliza negocierile cu rezultate bune pentru toate părţile implicate", se precizează într-un comunicat OMV Petrom.

Deși nivelurile salariale din companie nu sunt publice, pe un site au fost publicate detalii, chiar de către cei care lucrează la OMV Petrom.

Astfel, un casier dintr-o stație de carburanți are un venit net de 1900 lei/ lună, un inginer junior – 2000 lei/ lună, un specialist achiziții – 4000 lei/ lună, un inginer – 4500 lei/ lună, un supervisor producție – 9.000 lei/ lună.

Pe lângă salarii, angajații companiei mai primesc diferite bonuri și prime.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.