La noi lipsesc medicamentele! România are un decedat la 12 infectări. Spania și UK, un mort la 400 infectări

Publicat in Eveniment 15 Decembrie 2021 1201 ori
Google+ WhatsApp
La noi lipsesc medicamentele! România are un decedat la 12 infectări. Spania și UK, un mort la 400 infectări
La noi lipsesc medicamentele! România are un decedat la 12 infectări. Spania și UK, un mort la 400 infectări

Un fake news de proporții este propagat pe diverse canale și de politicieni: România ar fi țara care stă cel mai bine din punct de vedere epidemiologic din Europa.

Statistica este, în acest caz, măsluită prin omisiune pentru a da apă la moară antivacciniștilor.

Fostul ministru de Finanțe, Varujan Vosganian, arată, într-o postare că „pe planetă teritoriile cele mai vaccinate sunt și cele mai infectate. Iată și dovada: cea mai recentă listă a Ministerului de Externe cu zonele clasificate în funcție de riscul epidemiologic (infectările cumulate în ultimele două săptămâni).

V-ați fi așteptat ca statele vaccinate până-n dinți să fie în zona verde, iar cele care au lăsat vaccinarea de izbeliște să fie în zona roșie. Stupoare! Veți constata că, pe ansamblu, statele aflate în zona roșie (risc epidemiologic ridicat) au un procent mediu de vaccinare de peste 60%, în timp ce zona verde are un procent mediu care coboară spre 30%. Adică exact pe dos".

„Miracolul" românesc: România are un decedat la 12 infectări. Spania și UK, un mort la 400 infectări
Parlamentarul AUR, Mihai Lască, spune că: „România este cea mai sănătoasă țară din Europa, poate și din lume! România este și va fi cea mai sigură țară în lupta cu sataniștii globaliști! Dragi români, Întoarceți-vă acasă de oriunde vă aflați, deoarece mai târziu va fi prea târziu!"

Lască pune și o poză (pe care o vedeți mai jos) și în care doar România este în zona verde, arătând că are puține infectări.

Ce spune statistica.

România are o medie săptămânală de 85 decese de COVID.

Numărul infecțiilor în România: 1.016.

Marea Britanie are o medie săptămânală de 119 decese de COVID. (comparabil cu România)

Numărul infecțiilor în Marea Britanie: 50.732. (de 50 de ori mai mare ca România)

Și acum explicația:
România se află în zona verde doar pentru că este mai „înapoiată" epidemiologic. România abia a ieșit din valul al IV-lea al pandemiei, în timp ce statele Europei urcă vertiginos pe valul al cincilea. Avantajul Europei îl constituie faptul că ține valul al V-lea al pandemiei (care va veni în ianuarie în România) sub control. Pentru că au vaccinat dublu față de România.

A se vedea cifrele de mai jos.

România are un număr zilnic de decese similar cu al celor patru state comparate. Raportarea se face însă la un număr de infectări diferit.

În România avem un număr infim de infectări pentru că abia am ieșit din valul patru al pandemiei (unde am avut vârfuri de 25.000 infectări și 700 de decese). Celelalte state au și de 50 de ori mai multe infectări zilnice confruntându-se cu valul al V-lea.

Cum reușesc să țină numărul deceselor într-o zonă în care se află și România?

Majoritatea pacienților COVID români, internați în spital cu forme grave, erau nevaccinați și au decedat într-un procent ridicat. În alte state europene, cu procent ridicat de persoane infectate, au decedat mai puțin pacienți pentru că persoanele infectate erau vaccinate.

România – număr decese (media ultimei săptămâni): 85. Număr infecții noi (media ultimei săptămâni): 1.016. Raport infectări/decese: 12. Procent vaccinați complet: 38%.

Spania – număr decese (media ultimei săptămâni): 32. Număr infecții noi (media ultimei săptămâni): 12.476. Raport infectări/decese: 390. Procent vaccinați complet: 79%.

UK – număr decese (media ultimei săptămâni): 119. Număr infecții noi (media ultimei săptămâni): 50.732. Raport infectări/decese: 426. Procent vaccinați complet: 69%.

Franța – număr decese (media ultimei săptămâni):128. Număr infecții noi (media ultimei săptămâni): 48.775. Raport infectări/decese: 378. Procent vaccinați complet: 71%.

Italia – număr decese (media ultimei săptămâni): 91. Număr infecții noi (media ultimei săptămâni): 16.600. Raport infectări/decese: 175. Procent vaccinați complet: 74%.

Numărul deceselor și al infecțiilor reprezintă media ultimelor șapte zile din fiecare țară.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.