Carnea de porc, la control. Unde se face examenul trichineloscopic OBLIGATORIU

Publicat in Eveniment 14 Decembrie 2021 250 ori
Google+ WhatsApp
Carnea de porc, la control. Unde se face examenul trichineloscopic OBLIGATORIU
Carnea de porc, la control. Unde se face examenul trichineloscopic OBLIGATORIU

Nimic nu se compară cu carnea de porc din gospodărie. Acesta este principiul după care se ghidează mulți dintre cei care doresc să prepare produse tradiționale pentru masa de Crăciun. Nu mai că principiul este bun doar atunci când achiziționarea unui porc crescut la țară vine la pachet și cu examenul trichineloscopic.

Prahovenii care își sacrifică porcii pentru consumul propriu trebuie să efectueze examenul cărnii. Astfel, în scopul prevenirii unor posibile îmbolnăviri sau infestări cu parazitul Trichinella Spiralis la om, acum, în apropierea sărbătorilor de iarnă când, în mod evident, creşte consumul de produse alimentare,directorul DSVSA Prahova, George Stratulat, reaminteşte consumatorilor că examenul trichineloscopic este obligatoriu.

Potrivit directorul DSVSA Prahova, George Stratulat, prețul unui examen trichineloscopic în cadrul laboratoarelor instituției este de 200 lei. În cadrul cabinetelor veterinare, prețul este stabilit de către de către medici.

În ultimul trimestru al acestui an, în urma examinării a 1058 de probe au fost cofirmate trei cazuri în care a fost depistat parazitul Trichinella Spiralis.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.