De câţi anticorpi are nevoie o persoană pentru a fi protejată de reinfectare COVID. Explicaţia lui Alexandru Rafila

Publicat in Eveniment 13 Decembrie 2021 2813 ori
Google+ WhatsApp
De câţi anticorpi are nevoie o persoană pentru a fi protejată de reinfectare COVID. Explicaţia lui Alexandru Rafila
De câţi anticorpi are nevoie o persoană pentru a fi protejată de reinfectare COVID. Explicaţia lui Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că în prezent nu există un standard care să arate de la ce limită a anticorpilor o persoană care a trecut prin infecţia COVID-19 este protejată de reinfectare, el subliniind că la nivelul Uniunii Europene se lucrează la determinarea unei astfel de referinţe şi a unei metode standardizate care ar putea fi disponibile "în viitorul nu foarte îndepărtat".

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că vaccinarea este în prezent singura soluţie pentru ca oamenii să se protejeze de infecţia cu virusul SARS-COV 2.

„Mulţi oameni din România au făcut o boală, spunem noi, inaparentă, adică nu au avut simptome, nu au ştiut că au trecut prin boală, s-au testat şi nu se vaccinaseră şi au găsit că au anticorpi. Poate că la unii există o imunitate care dă protecţie, la mulţi dintre ei nu există. Nu avem de unde să ştim lucrul ăsta, pentru că toate metodele astea de detecţie a anticorpilor care sunt în momentul de faţă nu sunt standardizate, nu există o limită, adică să spui cine are anticorpi peste limita asta este protejat, cine are mai puţini nu este protejat. Nu există o astfel de referinţă de limită şi nu există nicio metodă standardizată, dar sunt speranţe ca în viitorul nu foarte îndepărtat să avem o astfel de limită şi de test recomandat. Se lucrează la nivelul Uniunii Europene pentru a stabili acest lucru, dar până în momentul acela nu avem soluţia decât vaccinarea", a afirmat Alexandru Rafila, la dezbaterea organizată de Agenţia Naţională pentru Romi, potrivit news.ro.

Ministrul a explicat că a trecut printr-o boală care „a fost manifestă", a stat izolat şi a făcut tratament pentru COVID-19, iar ulterior s-a vaccinat şi nu a avut niciun fel de reacţie adversă.

„Şi dacă am trecut prin boală şi nu am ştiut sau dacă am trecut prin boală şi am ştiut, recomandarea este: vaccinaţi-vă", a adăugat Alexandru Rafila.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.