Ce restricţii va relaxa Guvernul de Sărbători

Publicat in Eveniment 07 Decembrie 2021 Actualizat: 07 Decembrie 2021 1564 ori
Google+ WhatsApp
Ce restricţii va relaxa Guvernul de Sărbători
Ce restricţii va relaxa Guvernul de Sărbători

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat măsurile de relaxare care ar putea fi impuse în timpul sărbătorilor.

Anunțul a fost făcut în urma ședinței de marți seara a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

Participanții au propus eliminarea interdicției de circulație în cursul nopții și eliminarea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile deschise, cu excepția celor aglomerate. Masca se va purta în continuare în spațiile închise, a spus Raed Arafat.

De asemenea, se propune creșterea intervalului orar în care agenții economici au voie să țină deschise punctele de lucru. „Crește intervalul orar de la 21.00 la 22.00 pentru toți agenții economici care închideau la 21.00", a mai spus Arafat.

În mall-uri și în marile magazine, accesul ar putea fi permis și persoanelor testate, nu doar celor vaccinate și trecute prin boală. În schimb, în magazinele mai mici de 200 de metri pătrați nu va fi solicitat certificatul verde, însă se va stabili un număr maxim de persoane care intră concomitent în interior, mai scrie în propunerea CNSU. Numărul va fi afișat la intrarea în magazin, a precizat Arafat.

Propunerea CNSU mai arată că toate activitățile limitate la o participare de 30% vor fi permise până la 50% pentru persoanele vaccinate, trecute prin boală sau testate.

În noaptea de 24 spre 25 decembrie și de Revelion nu vor fi restricții privind ora până la care funcționează restaurantele, scrie în propunere. În interior, va fi limită de participare de 50%, se va intra cu prezentarea certificatului verde și nu se va folosi mască de protecție.

CNSU mai recomandă ca în hoteluri să fie primite și persoanele testate, iar petrecerile private să fie în continuare interzise. Recomandările vor fi dezbătute în ședința de miercuri a Guvernului și pot fi aprobate cu modificări.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.